Qlvr, bouwer van educatieve apps en games voor smartphones en tablets, heeft op het TEDx evenement in Maastricht de Future of Health Award gewonnen. Deze prijs, waaraan een geldbedrag van 200.000 euro is gekoppeld, kreeg het bedrijf voor hun concept Heartville.

Heartville is bedoeld als game-toepassing die psychiatrische patiënten op speelse wijze stimuleert hun levensstijl te verbeteren.
Qlvr was samen met vijf anderen genomineerd voor de prijs. Bij de vijf genomineerden zat behalve Qlvr ook Dreams of Danu. Beide ondernemingen zijn gevestigd in Dutch Game Garden. De Future of Health Award wordt jaarlijks uitgereikt en beloont innovatieve concepten in de gezondheidszorg.

Over Heartville

Heartville is een game waarbij je credits kunt winnen met gezond gedrag en daarmee een dorp opbouwt. Je speelt voor jezelf en met anderen voor de opbouw van dit dorp. Het winnen van credits en een speelse concurrentie met groepsgenoten zijn de kernaspecten van het spel.
Op 5 en 6 november a.s. is een nieuwe ronde om de zorg met behulp van applied games te verbeteren, betaalbaar te maken en leuker.
Dutch Game Garden feliciteert Qlvr van harte met de prijs!
Meer over Qlvr op hun website.
X