december, 2014

10dec14:3017:00Workshop ‘Applied games voor wetenschap & techniek in de klas’

Event Details

Vind jij ook dat er meer aandacht moet komen voor het onderwerp Wetenschap en Techniek? Denk je dat applied games hier een goed middel voor kan zijn? Én vind je het leuk om mee te denken waar een dergelijke game over moet gaan? Kom dan naar de workshop ‘Applied games voor wetenschap & techniek in de klas’!

Wat houdt de workshop in?

In de workshop krijgen deelnemers de kans om de kaders te bepalen voor een nieuw te ontwikkelen game. De resultaten zullen in de vorm van een eisen en wensen lijst naar verschillende gamebedrijven worden gestuurd. Zij zullen vervolgens aan de hand van een pitch aangeven met wat voor game concept zij wetenschap en techniek in het basisonderwijs op de kaart willen zetten.

Tijdens de workshop denken we graag met jullie na over eisen en wensen met betrekking tot de doelgroep, inhoud, leerdoelen, randvoorwaarden, didactische inzet, etc. Dit kunnen wij niet alleen. Jullie kennis van de praktijk en het onderwerp is essentieel als we iets willen maken wat écht werkt. 

Wat we van je vragen? Je denkvermogen en frisse ideeën, en de mogelijkheid aanwezig te zijn op de workshop. Je hoeft niks voor te bereiden, en je wordt uiteraard goed verzorgd met fris en versnaperingen.

Wat krijg je ervoor terug? De mogelijkheid de game die straks ontwikkeld wordt als eerste uit te proberen op je eigen school.

 

Praktisch

De workshop zal plaatsvinden op woensdag 10 december van 14:30-17:00 uur bij de Dutch Game Garden in Utrecht (Neude 5).

Ben je docent op een basisschool, en lijkt het je leuk mee te doen: aanmelden kan door een e-mailtje te sturen naar

X