november, 2014

25nov09:0016:00Masterclasses Growing Games op Control Conference

Event Details

Vanuit het Growing Games-programma presenteert Dutch Game Garden samen met de partners twee interessante masterclasses voor makers van applied games op Control Conference. De masterclasses vinden verspreid over de dag plaats en staan in het teken van kennisverrijking over het maakproces en de vermarkting van applied games. Control Conference vindt plaats op 25 november in TivoliVredenburg in Utrecht.

Masterclass: Developing Better Games for Education

Denk jij erover om applied games te ontwikkelen voor het onderwijs, maar weet je eigenlijk niet of jouw gameconcepten wel binnen het leersysteem passen? Dan moet je je zeker aansluiten bij de eerste masterclass van de dag. Tijdens deze masterclass helpen CLICK|NL GamesHKU en TNO je ontdekken of jouw game-ideeën geschikt zijn voor het onderwijs.

Onderzoekers uit het Value Centre Applied Games, een initiatief van de HKU, TNO en Dutch Game Garden, helpen je met validatie en evaluatie van het maakproces van applied games. Ook geven ze je een aantal goede voorbeelden van games die ingezet worden op verschillende scholen en instellingen. Daarna passen de deelnemers in kleine groepen een game concept-validation tool toe en reflecteren ze op de uitkomst. De onderzoekers nemen samen met de deelnemers de uitkomst van de tool door en geven onmisbare tips.

Wil je meer weten over het Value Centre Applied Games, neem dan een kijkje op vcag.nl.
Deze masterclass vereist apart aanmelden. Dat kan hier via Control Conference.

Masterclass: Formats for the applied games industry

In de tweede masterclass nodigen we je graag uit om samen met hosts Ed Louwerse en Julian Curtis van Lineup Industries te leren denken in formats voor de applied gamesindustrie. Wat is een format? Waar bestaat het uit? Welke voordelen heeft denken in formats voor de applied gamesindustrie? Wat verkoop je en wanneer? Wat kunnen gamemakers leren van de televisie-industrie over dit onderwerp? De ervaring van Louwerse en Curtis, gekoppeld aan de kennis van applied gamebedrijven, leidt in deze masterclass tot nieuwe inzichten voor alle deelnemers.

Ook deze masterclass vereist apart aanmelden. Dat kan via Control Conference.

Tijden & tickets

De masterclass Developing Better Games for Education staat van 09:30 tot 12:00 uur op het programma en de masterclass Formats for the applied games industry van 14:00 tot 16:00 uur. Kijk voor het hele programma en tickets op de website van Control Conference: controlconference.com.

Niet van plan naar de Control Conference te gaan, maar wil je toch deelnemen aan de masterclass Formats for the Applied Games Industry? Neem contact op met Frank Visser van Immovator via Frank.Visser@iMMovator.nl

Details:
Apart inschrijven vereist

Time

(Tuesday) 09:00 - 16:00

Location

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 3511 WC, Utrecht

Organizer

CLICK|NL Games, TNO, HKU & Dutch Game GardenRembert Sierksma: rembert@dutchgamegarden.nl

X