january, 2019

18jan(jan 18)08:3019(jan 19)19:00Hackathon Amsterdam 3D

Event Details

Op 18 en 19 januari organiseert de gemeente Amsterdam de Hackathon Amsterdam 3D. Met zo’n 60 tot 80 experts en ontwikkelaars gaan we twee dagen lang de mogelijkheden van intelligentie in een Unity omgeving van de stad ontdekken. Ontwikkelt jouw team de beste mogelijkheden? Dan winnen jullie €2.500,-!

De uitdaging
Om burgers en ondernemers te betrekken bij de ontwikkeling van de stad zetten we gaming engine Unity in. Binnen Unity bouwen we Amsterdam in 3D na en voegen we allerlei functionaliteiten toe. Kan de tool slimmer? Er is 36 uur beschikbaar om werkende prototypes binnen de 3D omgeving te bedenken én te maken. Vragen die centraal staan tijdens deze hackathon zijn:

– Hoe maken we de tool zo interactief dat Amsterdammers eenvoudig hun ontwerpen met hun buren en omgeving kunnen delen en bespreken?

– Hoe maken we hem zo dat hij Amsterdammers helpt om gemakkelijk informatie over een gebied te vinden en nieuwe plannen zo levensecht mogelijk te ervaren?

Om goed van start te kunnen gaan stelt de gemeente het 3D-model van projectgebied Hondsrugpark in een basisomgeving van Unity beschikbaar. En diverse databronnen en de (openbare) API’s om de data aan te koppelen.

Deelname aan de Hackathon is gratis. Voor eten, drinken, energizers en breakout sessies wordt gezorgd. Ook worden er foto’s en video’s gemaakt. Kortom, aan alles is gedacht zodat de deelnemers zich volledig op de uitdaging kunnen focussen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marcel Tieman, via hackathon@amsterdam.nl, 06 51740411 of tweet naar @HackathonAMS3D.

Time

18 (Friday) 08:30 - 19 (Saturday) 19:00

Location

Undercurrent, Amsterdam Noord

Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam

Organizer

Gemeente Amsterdamhackathon@amsterdam.nl

X