march, 2014

26mar18:3022:30Gamedenken met SETUP

Event Details

Altijd al op een efficiënte manier problemen willen oplossen? Kom dan naar de Gamedenken MeetUp op 26 maart in Dutch Game Garden. Georganiseerd door SETUP.

Tijdens Gamedenken legt SETUP je de basis uit van gamification en applied games. In het kort is gamification het toepassen van gamedesignprincipes in niet-gamesituaties. Applied games zijn toegepaste games, games met een ander doel dan vermaken alleen. Vervolgens ga je deze kennis direct in een speelse workshop toepassen. Het doel? Een kennisnetwerk neerzetten waar iedereen van profiteert en een nieuwe manier van oplossingsgericht denken introduceren.

Gamestormen

De avond bestaat grofweg uit drie delen. We beginnen met een kort spellencircuit waar we je vragen op te letten wat er zo leuk is aan het spel en waarom het nou juist zo werkt. Het volgende deel is de Gamestorm. Gamestormen is een bewezen snelkookpantechniek om in 30 minuten tot een resultaat te komen. Tot slot gaan we prototypen: razendsnel je game of gamesituatie op papier schetsen en spelen. Aan het eind van de avond is er tijd voor reflectie. Wat heb ik geleerd en wat ga ik doen met deze kennis?

Wat wij aan je vragen om mee te nemen is enthousiasme. Je hoeft niks te kennen. We willen graag dat je actief meedoet aan de verschillende gamestormrondes.

Programma:

18:30 Inloop
18:45 Gamestormen
22:15  Drinks & Prototype Playtime!

Aanmelden

Aanmelden is gratis en doe je hier.
www.gamedenken.nl | www.setup.nl | @Gamedenken

Details:
Toegang gratis, aanmelden verplicht

Time

(Wednesday) 18:30 - 22:30

Location

Dutch Game Garden-gebouw, Neude 5, Utrecht

Organizer

SETUP

X