Games gemaakt in Dutch Game Garden zijn in maar liefst acht categorieën genomineerd voor de Dutch Game Awards 2014. Deze ‘Oscars’ voor de Nederlandse spelindustrie worden op 25 november uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht.

Platform- annex racegame Action Henk van studio RageSquid is genomineerd in de categorieën Best PC/Console Game en Best Entertainment Game design. Bounden, een dansspel voor de mobiele telefoon door Game Oven in samenwerking met het Nationaal Ballet, sleepte nominaties binnen voor beste mobiele game en beste co-productie. Vlambeer, vrijwel elk jaar een award-verzamelaar, zag zijn retro-schietspel Luftrausers genomineerd in de categorieën Best Art Direction en Best Entertainment Game Design.Andere genomineerden uit de DGG-stal zijn Bezircle van Ludomotion (Best Technical Achievement) en de bijzondere game-installatie 3RD van Monobanda in samenwerking met DUS Architects (beste co-productie). De racegame Crash Drive 2 is genomineerd in de categorie beste browsergame. Dit spel is door de Alkmaarse studio M2H ontwikkeld met medewerking van RageSquid, waardoor dit stiekem nog ‘n beetje een DGG-nominatie is (vinden wij).

Studentengames

Dit jaar zijn er voor het eerst meerdere categorieën voor studentengames. Alle drie genomineerden in de categorie Best Student Art Direction hebben afgelopen september op INDIGO gestaan: Check-In, Knock-Out van Lionade Games, Lumini van Speelbaars en Tribal & Error van Grotman. Check-In, Knock-Out is ook genomineerd voor Best Student Game Design.
Verder zijn er nog twee bekende genomineerden uit Utrecht: Nixxes met hun versie van Tomb Raider en Sticky Studios met Edge of Tomorrow, gebaseerd op de gelijknamige Hollywoodfilm.

Alle genomineerden

De volledige lijst genomineerden vind je op de website van vakblad Control Magazine. Dutch Game Garden feliciteert alle genomineerden!

X