Vier games gemaakt door bedrijven uit Dutch Game Garden zijn genomineerd voor de Dutch Game Awards. Het gaat om Fingle (Game Oven), Awesomenauts (Ronimo Games), Kids vs Goblins (Stolen Couch Games) en Iron Grip: Marauders (ISOTX).

Awesomenauts door Ronimo Games is met vijf nominaties een grote kanshebber. De game is genomineerd in de categorieën best visual design, best original game design, best game animation, best pc/console game en de Control Industry Award. iPad-game Fingle door Game Oven is genomineerd voor best casual game, best original game design, best mobile game en de Control Industry Award.
Kids vs Goblins van Stolen Couch Games sleepte een nominatie in de wacht in de categorie best music & audio design.
Iron Grip: Marauders van maker ISOTX is genomineerd voor best online game.
Drie studentengames dingen mee naar een award. We zijn er trots op dat al deze titels ooit op een editie van INDIGO hebben gestaan. Het gaat om Geomancer van The Stoneheads (NHTV Breda), Glide Wars van Chema Valle Rodríguez (Hogeschool van Amsterdam) en SneakSneak van Team Sneak (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).
Control magazine maakte de nominaties bekend tijdens de live-talkshow Gamelab in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. We feliciteren alle genomineerde gamebedrijven, waaronder Triangle Studios, Gamistry, Paladin Studios, DoubleDutch Games, Xform, Gamehouse, Little Chicken, Youdagames, Interwave Studios en Mediamonks.

Control Industry Award

De Control Industry Award is de prijs die vakgenoten toekennen aan wat zij de beste game van het jaar vinden. Naast Awesomenauts en Fingle is onder andere Lost in Time van Tempeest hiervoor genomineerd. Deze ‘mobiele beleving’ was speelbaar op INDIGO 2012. Een overzicht van alle kanshebbers vind je op de website van Control Magazine, het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie.

X