Dutch Game Garden (DGG) breidt zijn succesformule uit naar Hilversum. In het Rotorgebouw aan de Arendstraat opent de aanjager van de Nederlandse gamesindustrie een nieuwe locatie voor creatieve ondernemers. Het gebouw maakt deel uit van het in aanbouw zijnde Werf35, waar werken, wonen en horeca samenkomen. Na Utrecht en Amsterdam is het de derde DGG-vestiging in het land.

In het Rotorgebouw is ruimte voor 10 tot 12 gamebedrijven. Mede-oprichter van het naastgelegen Spil Games Peter Driessen is hoofdinvesteerder en ontwikkelaar van Werf35. “We maken er samen een creatieve campus van met ruimte voor bedrijvigheid, een restaurant en ontmoetingsmogelijkheden.” Spil is één van de grootste gamebedrijven van Nederland en een wereldspeler op het gebied van ‘casual games’.

Aantrekkelijke huurprijzen

De komst van Dutch Game Garden naar Hilversum is het resultaat van een brede samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid onder de naam Growing Games. Uit de private sector heeft behalve Peter Driessen van Spil Games ook vastgoedbelegger Hanegraaf getekend voor het traject. Hij neemt de verbouwing van het Rotorgebouw voor zijn rekening.
“We spitsen het pand toe op groeihuur”, aldus directeur Pieter Hanegraaf. “Starters huren voor aantrekkelijke prijzen en na verloop van tijd verhuizen ze door naar een groter kantoor op dezelfde locatie.” De vrijgekomen startersplekken bieden weer plaats aan nieuwe bedrijven.
Het in Hilversum gevestigde HKU Games en Interactie, een van de 8 schools van HKU, is samenwerkingspartner van Dutch Game Garden in het project. Als één van de belangrijkste gamesopleidingen van Nederland is de HKU een rijke bron van stagiairs, afstudeerders en startups op zoek naar kantoorruimte.
Wethouder Jan Rensen van Economische Zaken en Werkgelegenheid, zegt namens het Hilversumse College verheugd te zijn met de komst van Dutch Game Garden naar zijn stad. “De nieuwe vestiging verstevigt en verbindt de lokale gamesindustrie zoals dat ook in Utrecht gebeurt. Via de as Amsterdam-Hilversum-Utrecht ontstaat een internationaal concurrerende regio die de gamesindustrie voor het hele land naar the next level tilt.”

Centrale positie met natuur om de hoek

De Hilversumse locatie van Dutch Game Garden ligt op loopafstand van treinstation Hilversum Sportpark. In voorbereiding is een snelbusverbinding vanaf Hilversum CS met een halte op ca. 200 meter van Werf35. Via de uitvalswegen A1 en A27 zijn Amsterdam en Utrecht binnen een half uur bereikbaar. Ondanks deze centrale positie ligt de natuur om de hoek. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Senior Project Manager Rembert Sierksma via rembert@dutchgamegarden.nl. De opening van DGG035 en Werf35 vindt plaats in mei.
Meer informatie vind je via www.dgg035.nl

Over Dutch Game Garden

De missie van Dutch Game Garden is het creëren van werkgelegenheid en welvaart door de Nederlandse gamesindustrie aan te jagen. Met onze faciliteiten en diensten zorgen wij dat er meer gamebedrijven komen, dat ze sneller groeien en dat ze steeds betere games ontwikkelen.

Over Werf35

Werf35 is een verzamelplaats voor gamebedrijven, game startups, kunstenaars en creatieven. Doelstelling is mensen verbinden, inspiratie opdoen met elkaar, ideeën uitwisselen en samenwerkings-verbanden creëren. Potentiele huurders dienen te passen binnen de waarden van Werf35: vrijzinnig, een tikje eigenwijs en ondernemend! De officiële opening vindt plaats in mei, hiervoor sturen wij t.z.t. een persuitnodiging. www.werf35.nl

Over Growing Games

Growing Games is een tweejarig stimuleringsprogramma om de duurzame groei van de Nederlandse applied game-sector te bevorderen. Het verwachte wereldwijde volume voor deze sector is 10,2 miljard euro in 2015. Door hier als Nederland op in te springen, willen we grotere bedrijven creëren voor meer werkgelegenheid, omzet en welvaart voor de Nederlandse economie. Ook stimuleren we betere toegang voor Nederlandse gamestudio’s tot de internationale markt. Om dit te bereiken, werken meer dan 20 partners uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden samen aan een sterker en innovatiever ecosysteem, inclusief crossovers met andere industrieën en professionalisering van ondernemerschap.
Het programma sluit waar mogelijk aan bij bestaande programma’s en initiatieven die de deelnemende partners uitvoeren. Door deze activiteiten te bundelen en gericht in te zetten ontstaat meerwaarde voor alle betrokkenen.
X