Growing Games, het programma dat de groei van de Nederlandse applied game-sector bevordert, richt zich ook op cross-overs naar onder andere educatie. Eén van de uitdagingen is een game te ontwikkelen om de interesse in techniek en wetenschap stimuleren bij kinderen in het basisonderwijs. Het doel van deze nog te ontwikkelen game is “leren denken en werken zoals technici en wetenschappers doen”. Om de opdracht zo helder mogelijk te krijgen voor gameontwikkelaars hebben TNO en Dutch Game Garden op 10 december jl. een workshop met docenten georganiseerd.

Hoe is volgens onderwijspersoneel een game het beste in te bedden in het alledaagse lesprogramma? Wat zou de rol van docenten moeten zijn, hoe passen de leerlijnen uit het “leerplan kader Techniek & Wetenschap”van het ministerie van Onderwijs in een game? Met welke randvoorwaarden moet je rekening houden, zoals financiën, veiligheid, hardware en software?

Open call

Op deze en meer vragen hebben onderwijsprofessionals, gamedevelopers en andere experts input gegeven, die we verwerken in een pitchdocument voor de open call die half januari online gaat. Bij deze call zijn we op zoek naar ontwikkelaars die al een prototype of concept hebben liggen en deze willen doorontwikkelen. Beschikbaar budget is 40.000 euro.

Voor meer informatie over Growing Games  – Teaching & Training en de komende open call: rembert@dutchgamegarden.nl
X