Indigo, de jaarlijkse game-expo van Dutch Game Garden, vindt dit jaar plaats in het stadhuis van Utrecht. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september tonen talentvolle Nederlandse game-ontwikkelaars hun nieuwste werk. “Met de expositie willen we bezoekers verrassen en prikkelen”, aldus Martine Bogaart, eventmanager bij Dutch Game Garden. “Dit is precies ook het effect van onze moderne, witte arcadekasten in de authentieke stadhuishal. En centraler kan bijna niet, het festival is hierdoor voor iedereen toegankelijk.”

In de grote hal in het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat zullen bijna 30 games speelbaar zijn, gemaakt door talentvolle Nederlandse ontwikkelaars. Volgens Bogaart kan de aanwezigheid van de ontwikkelaars op dit festival hen enorm op weg helpen. “Dit is veelal het moment waarop de makers hun games aan het grote publiek tonen. De reacties die ze ontvangen zijn een enorme stimulans voor de ontwikkelaars. Daarnaast worden de games onder de aandacht gebracht bij uitgevers en investeerders.”

Uit eerdere edities is gebleken dat de aandacht die games op Indigo krijgen, zeer vruchtbare resultaten kan opleveren. Het gaat om titels die door kleine, vaak jonge ontwikkelteams zijn gemaakt. Games die in het verleden op Indigo stonden zijn Proun van Joost van Dongen, Super Crate Box van Vlambeer en ibb & obb van Sparpweed. Daarnaast kent elke editie een interessante selectie van studentenprojecten die laat zien wat er aan talent aanwezig is op de Nederlandse gameopleidingen.

Op Indigo kan het publiek alle games zelf spelen en zijn de makers aanwezig om uitleg te geven. Dat zorgt voor dynamiek en interactie tussen spelers en designers. Zo fungeert Indigo ook als podium voor deze jonge makers, die zelf meestal niet de middelen hebben voor grootschalige promotiecampagnes. Dutch Game Garden organiseert Indigo jaarlijks sinds 2010. Ieder jaar tonen een kleine 30 jonge gameontwikkelaars hun werk. De games zijn speelbaar op handgemaakte witte speelkasten, die het geheel een sjieke uitstraling met een knipoog geven.

X