Voor ambitieuze studenten die zichzelf graag uitdagen in de vrije zomermaanden, komt Dutch Game Garden in juli met een nieuwe editie van de Summer Game Dev. Dit is een speciale week waarin game development-studenten van diverse scholen samenwerken aan een speelbaar gameconcept. De focus ligt op tweede- of derdejaars studenten.

Tijdens de Summer Game Dev 2014 leer je als deelnemer nieuwe technieken, doe je waardevolle contacten op en leer je nadenken over het vermarkten van een concept dat je zelf hebt bedacht. Na het daverende succes van de afgelopen jaren (bekijk de foto’s hier, hier en hier) houden we de Summer Game Dev deze keer in onze nieuwe locatie in Hilversum. De Summer Game Dev vindt plaats van maandag 21 t/m vrijdag 25 juli 2014.

Hoe werkt het?

We verdelen de deelnemende studenten in vier groepjes van vijf personen (er kunnen dus maximaal 20 studenten meedoen). Een groep bestaat bij voorkeur uit een game designer, programmeur, artist, audio- en business-persoon. Eén van de groepsleden neemt de rol van producer op zich, om het team te coördineren en de sterke punten van iedereen optimaal te benutten. Om elkaar te leren kennen, beginnen we op maandag met een kennismakingsactiviteit.
Tijdens de uitvoering van de opdracht schakelen we coaches in die de studenten helpen. Behalve de opdracht, bestaat de week ook uit enkele lezingen van experts en uitjes naar gamebedrijven. Aan het eind van de week beoordeelt een jury van professionele gamedevelopers alle gemaakte games. Het winnende team krijgt een prijs.

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via het online aanmeldformulier. Let op: Er is slechts plaats voor 20 studenten, dus Dutch Game Garden maakt een selectie uit alle aanmeldingen. We letten naast vaardigheden vooral op motivatie, enthousiasme en leergierigheid.

X