Maar liefst drie nieuwe Nederlandse games zijn deze week verschenen. De titels Interloper en Action Henk zijn gemaakt door twee studio’s die in Dutch Game Garden zijn gevestigd (Monogon Games en RageSquid). De derde game is Swords & Soldiers II, gemaakt door DGG-alumnus Ronimo Games.

Snelle strategie met Interloper

Interloper door Monogon Games is verschenen op het Steam-platform. Het is een minimalistische strategiegame waar matches slechts 5 minuten duren. Als een moderne variant op schaken (of Stratego, of Risk, of…) win je door meer speelveld te claimen dan je tegenstander. De game is tegelijkertijd toegankelijk en uitdagend en heeft een bijzondere, organische artstijl (zie afbeelding boven).

Action Henk nu officieel verkrijgbaar

RageSquid heeft deze week Action Henk officieel uitgebracht, eveneens op Steam. Help superheld Action Henk weer in vorm te komen door zo snel mogelijk alle parcoursen te voltooien in een prachtige levende speelgoedwereld. De game was al speelbaar via Steam Early Access waar spelers een vroege versie konden spelen en wekelijks updates kregen. Nu is de game dan écht uit, inclusief nieuwe levels, personages en een level editor waarmee je zelf parcoursen kunt maken.

DGG-veteraan presenteert vervolg op debuutgame

Ronimo Games is enige tijd geleden doorgegroeid naar een eigen locatie, maar maakt natuurlijk nog steeds deel uit van het Dutch Game Garden-netwerk. We zijn dan ook trots dat ze deze week hun nieuwe titel Swords & Soldiers II hebben uitgebracht voor de Wii U van Nintendo. Voorganger Swords & Soldiers was de eerste commerciële game door deze voormalige HKU-studenten.

Speel de games!

Nieuwsgierig geworden? Koop en download de games dan hier (Behalve Swords & Soldiers II, want die kun je alleen via de Nintendo eShop op je Wii U kopen):
Interloper door Monogon Games
Action Henk door RageSquid
Swords & Soldiers II door Ronimo Games.

X