Tientallen gamedesigners exposeren recent werk tijdens de speelbare expositie Indigo. Op zaterdag 14 mei wagen bezoekers zich aan nieuwe spelconcepten en innovatieve technologieën die een overzicht bieden van de Nederlandse onafhankelijke gamesscene. Het gratis toegankelijke evenement vindt plaats in het gebouw van Dutch Game Garden in Utrecht (Neude 5, van 10 tot 17 uur).
Een game die je speelt met behulp van je gedachten, een spel waarin je met z’n vieren een dinosaurus bestuurt en een real-life wipkippenrace. De 26 games op de tentoonstelling Indigo – Connected by Ziggo verkennen de grenzen van gangbare ideeën over games en interactie.’In een periode waarin traditionele businessmodellen in de gamesindustrie op zijn kop worden gezet, toont Dutch Game Garden dat ook kleine, onafhankelijke teams interessante games maken die commercieel interessant zijn’, zegt Jan-Pieter van Seventer, strategisch directeur van Dutch Game Garden. ‘Om deze nieuwe sterren aan het firmament een steuntje in de rug te geven, bieden we hen tijdens Indigo graag een podium om hun werk te tonen aan een groot publiek’.
Indigo vindt plaats in het beeldbepalende bedrijfsverzamelgebouw van Dutch Game Garden aan de Utrechtse Neude. Alle games zijn natuurlijk speelbaar. De makers zijn aanwezig en beantwoorden graag de vragen van bezoekers.
Op zaterdag 14 mei is Indigo gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelding bij de registratiebalie ter plekke is verplicht. De deuren openen om 10:00 uur, het evenement duurt tot 17:00 uur. Indigo maakt deel uit van de Europa Kijkdagen. Tijdens deze dagen openen projecten in heel Nederland die (mede) met Europees geld zijn gefinancierd hun deuren voor het publiek.
Datum: 14 mei 2011
Locatie: Neude 5, Utrecht
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Toegang gratis, registratie bij aankomst verplicht

Websites:
www.dutchgamegarden.nl
www.indigoshowcase.nl
www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

X