Tijdens Game in the City op 24 & 25 november in Amersfoort komen gamedevelopers, publishers en studenten bijeen om te leren, te luisteren en te verbinden. Boeiende sprekers, interessante dagprogramma’s, zakelijke contacten opdoen, de uitreiking van de Dutch Game Awards en natuurlijk de masterclasses die Dutch Game Garden op vrijdag 25 november organiseert.
Nog twee weken voor inzending Dutch Game Awards
Er is nog tot maandag 19 september aanstaande de mogelijkheid om je games in te zenden voor deelname aan de Dutch Game Awards, dus nog slechts twee weken de tijd. Er zijn dit jaar twee nieuwe categorieën waarvoor ingeschreven kan worden: de Best Casual Game, bedoeld om deze voor Nederland belangrijke groep games meer recht te doen, en de Games for Health Europe Awards, een internationale onderscheiding voor serious games in de zorg. Twee nieuwe categorieën die nog meer mogelijkheden bieden om games te profileren, dus vergeet vooral niet om in te schrijven. Voor meer informatie over de categorieën, de voorwaarden en inschrijven, zie www.dutchgameawards.nl. De uitreiking van de Dutch Game Awards vindt plaats tijdens het Control Industry Dinner op 24 november.Marktplaats
Ook dit jaar organiseert Game in the City op beide dagen weer een Marktplaats. Een uitgelezen mogelijkheid om je bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij bezoekers en deelnemers aan het congres. Bovendien zullen er 3 ‡ 4 VIP tours langs de diverse stands worden geleid, met ondernemers en belangstellenden buiten de game-industrie. Per dag heeft de Marktplaats een ander thema. Zo zal er op 24 november een Business to Business Trade Fair plaatsvinden, waarbij innovatieve mediabedrijven de kans krijgen zich te presenteren aan bezoekers en deelnemers van het congres, en op 25 november is er een Young Talents Trade fair, waar bedrijven en studenten elkaar kunnen ontmoeten in het kader van opdrachten en mogelijke vacatures. Kijk voor meer informatie over de Trade Fairs en mogelijkheden voor deelname hier.
Social Media
Game in the City is dit jaar ook weer via diverse social media te volgen. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, volg dan de Twitterfeed of ga naar de Facebook-page.
Masterclasses
Zoals ieder jaar organiseert Dutch Game Garden op de tweede dag van Game in the City een serie masterclasses door enkele gerenommeerde sprekers. Voor studenten, starters en iedereen die wil leren van de ervaringen van doorgewinterde gamedevelopment-professionals. Een echt Dev Club event dus!
Amersfoort Creatieve Stad
Innovatie en creativiteit zijn belangrijk voor succesvol ondernemen. De gemeente Amersfoort investeert daarom – samen met de Europese Unie – in innovatie en ondernemerschap en werkt met het project Amersfoort Creatieve Stad aan een impuls voor de creatieve economie in de regio Amersfoort. Game in the City is een van de peilers van dit stimuleringsprogramma.

X