Samen met de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht werkte de Dutch Game Garden afgelopen jaar aan een uitbreiding naar het ABN AMRO pand op de Neude. Met de verhuizing naar het voormalige ABN AMRO-pand op het Neude komt 2750 m2 vrij voor verdere groei.

De uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente en provincie.
De gemeente Utrecht draagt €612.500 bij, afkomstig uit het Fonds Stimulering Lokale Economie en de provincie Utrecht draagt €800.000,- bij. Daarnaast is er nog een aanvraag gedaan voor een bijdrage vanuit de Brusselse EFRO-middelen van €2,6 miljoen. Hierover wordt later in dit jaar een beslissing genomen.
Met de uitbreiding wordt de grootste concentratie van gamebedrijven – en organisaties in Nederland een feit. Jeroen van Mastrigt, bestuurder Dutch Game Garden ‘De creatieve industrie, waarin jonge en innovatieve game startups een belangrijke rol spelen, stelt wezenlijk andere eisen aan huisvesting dan traditionele sectoren. Op deze locatie kunnen we vraag en aanbod optimaal met elkaar verbinden.’
De Dutch Game Garden hecht sterk aan de samenwerking met partners in het culturele speelveld van Utrecht. Goede voorbeelden zijn projecten met het Utrechts Acrhief en het Hollands Animatie Festival. De samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en overheden geeft ook een goede basis voor succesvolle nieuwe bedrijvigheid. Monobanda is gevestigd in het pand en won vorig jaar zowel de Amsterdam Creativity Award als Dutch Game Award won. Ook incubator bedrijf Ronimo Games timmert internationaal stevig aan de weg. Viktor Wijnen, zakelijk directeur Dutch Game Garden ‘De Dutch Game Garden is een belangrijk en ambitieus instrument voor het verzilveren van de cultureel economische potentie die Utrecht heeft op het gebied van games.’
De Dutch Game Garden is al sinds eind 2007 het bedrijfsverzamelgebouw en stimulator voor de gamesector in Utrecht en is op dit moment gevestigd in de Drieharingstraat. Vanwege het succes groeiden ze uit het pand en keken enkele gebruikers de afgelopen tijd naar vestigingsmogelijkheden buiten Utrecht. De Dutch Game Garden werd oorspronkelijk gesticht door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Universiteit Utrecht en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Deze insteek is nog duidelijk te herkennen aan de mogelijkheden die de Dutch Game Garden biedt voor studenten (Developersclub) beginnende (Game Company incubator) en gevestigde ondernemers (Business Center). 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Viktor Wijnen, Zakelijk directeur Dutch Game Garden, 06 14027123
X