Vanaf nu speelbaar op je Android-device: Sumico, een puzzelspel dat je rekenvaardigheid op speelse wijze de proef stelt. Een perfect voorbeeld van een gefocuste co-productie waarbij diverse onafhankelijke makers in zeer korte tijd een strak product neerzetten en het commercieel uitbrengen.

Sumico is een nummer-puzzel-game, ontwikkeld door Joris Dormans van Ludomotion en Matthijs Dierckx, mede-oprichter van vakblad Control Magazine. Voor die laatste is het de eerste keer dat hij zelf een game heeft uitgebracht. Verder heeft Koen Bollen (ook van Ludomotion) programmeerwerk gedaan en zijn graphics door Dick Grinwis verzorgd. Additionele muziek is van de hand van Bart Delissen. De bedoeling van de game is het verbinden van getallen door middel van rekentekens om tot een vooraf bepaalde uitkomst te komen. Als je bijvoorbeeld het getal 20 moet bereiken, kun je twee tegels met het getal 10 aan elkaar koppelen met een plusteken. Maar als je een langere ‘ketting’ maakt, bijvoorbeeld 5 + 5 (=10) en dan x 2, is de ketting langer en levert die ook meer punten op. Hoe verder je komt, hoe ingewikkelder de sommen.

Meer info en zelf spelen

Meer informatie over de game lees je op de website van Control. Ben je benieuwd en wil je Sumico zelf spelen? Download het dan via de Google Play Store. inmiddels ook op iOS.

X