AdviceGames, gevestigd bij de Hilversumse tak van Dutch Game Garden, heeft een investering van 500.000 euro gekregen van Ibuildings, bouwer van web- en mobiele applicaties. De studio kan daarmee haar producten naar een nog hoger niveau tillen.

 

Van starters tot gezinnen en mensen die op het punt staan om met pensioen te gaan, iedereen wil een betere financiële situatie. Niemand vindt het echter echt leuk om geldzaken regelen. Om dit te verbeteren, richt AdviceGames zich op ‘gamification’ van financiële adviesdiensten en services voor financiële instellingen.
De motor achter de games en apps van Advice Games is het AGAASS (Advice-Games-As-A-Serious-Service), ‘s werelds eerste financiële artificial intelligence platform dat consumentendata, wetenschappelijk onderzoek en sociale-, locatie- en transactiedata combineert. AdviceGames werkt voor banken en financiële tussenpersonen in Nederland en treedt binnenkort toe op de Engelse markt.
Als onderdeel van deze investering gaat Ibuildings-­oprichter Tom Schenkenberg de functie van Chief Technology Officer (CTO) binnen AdviceGames bekleden. Ibuildings bouwt moderne websites die fungeren als interactief communicatieplatform.

Meer informatie

Meer weten over AdviceGames? Op de website financieel-management.nl vertelt oprichter Diederick van Thiel over de gedachte achter zijn bedrijf. Het bedrijf staat tevens op de longlist van de Dutch FinTech Awards.
Of neem een kijkje op de officiële website van AdviceGames.
X