Game studio Vlambeer, gevestigd in Dutch Game Garden, heeft al een miljoen dollar verdiend aan hun game Nuclear Throne. Behalve leuk nieuws is dit ook bijzonder nieuws, aangezien de game nog in ‘Early Access’ is en dus nog niet eens officieel is uitgekomen. Early Access houdt in dat het spel al wel speelbaar en te koop is op verschillende platformen, maar nog niet af is.

Nuclear Throne is een ‘action roguelike’ waarin je je als verschillende mutanten door een post-apocalyptische wereld moet vechten. Door radioactieve materialen te verzamelen geef je jouw mutant de mogelijkheid om binnen een oogwenk nieuwe ledematen en vaardigheden te genereren. Die helpen je het ultieme doel te bereiken: een plaatsje op de legendarische nucleaire troon.
De game heeft onlangs zijn 70ste update gehad op Steam. Het spel wordt om de paar weken geupdate waardoor spelers en fans kunnen zien hoe het maakproces van de game vordert. Ook kunnen de spelers het ontwikkelproces van de game volgen en feedback geven via livestreamplatform Twitch.

Nuclear Throne is begonnen als een game jam prototype en is inmiddels 2 jaar in productie, mede mogelijk gemaakt door het geld dat Vlambeer door de verkopen al heeft verdient. Vlambeer bedankt de fans: ”We willen jullie laten weten dat dit project niet mogelijk was geweest zonder jullie steun. Bedankt voor het feit dat jullie een geweldige, begripvolle en bemoedigende community waren terwijl wij probeerden een videogame te maken.”
Gefeliciteerd Vlambeer!
X