Verschillende gamestudios gevestigd in het Dutch Game Garden-business center zijn genomineerd voor de Dutch Game Awards 2013. Sommige van hun titels dingen zelfs mee in meerdere categorieën. De uitreiking vindt op 19 november plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Abbey Games, deelnemer aan het incubation-programma van Dutch Game Garden, sleepte met debuuttitel Reus drie nominaties in de wacht. De jonge studio is in de race voor Best PC/Console game, Best Art Direction en Best Entertainment Game Design.Vlambeer is met iPad-game Ridiculous Fishing genomineerd in de categorie Best Mobile Game en Monkeybizniz met De Wereld van Verschil voor Best Applied Game Design.
Adaptieve muziekstudio Claynote is genomineerd voor een award in de categorie Best Music & Audio Design voor de titel Nott won’t Sleep, ontwikkeld in samenwerking met Developlay en Monobanda. (deze laatste studio is ook gevestigd in het DGG-pand). een andere game waar Monobanda aan heeft meegewerkt, Remembering, is eveneens genomineerd in deze categorie. Voor deze titel verzorgde Sonic Picnic de audio.
De revolutionaire game Cello Fortress, waar een cellist het opneemt tegen vier spelers die zijn virtuele fort bestormen, is genomineerd voor Best Entertainment Game Design. Deze titel is gemaakt door Joost van Dongen, hoofdprogrammeur bij Ronimo Games.

Andere nominaties

Veel genomineerden zijn de afgelopen jaren te zien geweest op INDIGO, de speelbare showcase van Dutch Game Garden. Dit zijn o.a. Momonga Pinball adventures van Paladin Studios (Best Art Direction), Underground van Grendel Games (o.a. Best Serious Game), Toki Tori 2 door Two Tribes (Best PC/Console game) en The Flock van student-ontwikkelaars Vogelsap (Best Student Game).
Vanzelfsprekend feliciteert Dutch Game Garden alle studios met hun nominaties! Voor het volledige overzicht kijk je op de website van vakblad Control Magazine.

Aanwezig zijn bij de uitreiking

De Dutch Game Awards worden op 19 november tijdens het Control Industry Dinner uitgereikt in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Kaartjes zijn hier te koop.

X