De vijfde editie van Game in the City vindt dit jaar plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Onder de aangekondigde sprekers bevinden zich onder andere Derk de Geus van Paladin Studios en comic artist Romano Molenaar.

Ook dit jaar vindt de uitreiking van de Dutch Game Awards tijdens Game in the City plaats. De awards zijn inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen in de Nederlandse game-industrie.Bekijk dit event in onze agenda!
Het thema voor dit jaar is “Disruption and Innovation”. Verstoring en vernieuwing liggen dicht bij elkaar. In een speciale sessie “Changing Worlds” gaat de organisatie dieper in op de veranderende wereld die business en technologie scheppen. Gametechnologie wordt steeds breder toegepast: van Playful thinking tot sport en healthcare. Er is weer een nieuwe generatie consoles en ontwikkelingstools op komst. Second screen, Windows 8, de WiiU, volwaardige MMO games in Facebook en de Cloud zijn allemaal onderwerpen die beïnvloeden hoe de games- en media industrie er morgen uitziet. Hier hoor je allemaal meer over tijdens de business dag op 22 november.
Gebruik de speciale code GITCDGG12 voor 10 euro early-bird korting op een toegangskaart voor donderdag 22 november.

Masterclasses

De masterclasses die wij als Dutch Game Garden op vrijdag 23 november verzorgen zijn speciaal voor studenten en beginnende professionals. Een selectie van ervaren sprekers toont bezoekers de interessantste uitdagingen op het gebied van hedendaags game design. Alle aspecten van de industrie komen daarbij aan bod, inclusief een gezonde dosis business. Daarnaast zijn er weer enkele workshops waar deelnemers hands-on met boeiende materie aan de slag gaan.
Tot nu toe zijn de volgende sprekers bevestigd. In de komende weken zullen we de lijst verder aanvullen en ook de tijden van sessies bekend maken: Derk de Geus (Paladin Studios) Romano Molenaar (Art and Games) Jurriaan van Teunenbroek (YoudaGames) Joris Dormans (HvA) Remco de Rooij (Triangle Studios) en Nicolas Mercier (Vanguard)

Bekijk het volledige programma of schrijf je in!

X