Maar liefst tien Nederlandse gamebedrijven staan in de top 100 van Europese game-startups samengesteld door het Britse vakblad Develop. Drie daarvan zijn gevestigd in Dutch Game Garden: Abbey Games, Ludomotion en Game Oven. De noteringen bewijzen de internationale zichtbaarheid van talentvolle bedrijven in de Nederlandse gamesector.
De andere Nederlandse bedrijven in de lijst zijn Blackmill, Ostrich Banditos, Rejected Games, Reptile Games, Tvndra, Vogelsap en Xstase Studios. Games door deze studios zijn het afgelopen jaar gefeatured tijdens diverse van onze evenementen, zoals INDIGO.Develop stelde de internationale lijst samen om een actueel overzicht te geven van nieuwe, talentvolle studios uit heel Europa. Sectororganisatie Dutch Games Association heeft na een verzoek van de Develop-redactie een lijst Nederlandse start-ups aangeleverd. Dat zo’n groot aantal de uiteindelijke top 100 heeft gehaald, is de verdienste van de studio’s zelf.
Zie de volledige lijst hier: http://www.develop-online.net/news/develop-100-europe-s-most-exciting-game-start-ups-revealed/0186558

X