Wie zegt dat studenten alleen vakantie vieren in de zomer? Van 5 tot en met 9 augustus gingen 17 studenten met ons de uitdaging aan om onder professionele begeleiding in één week een aantal games te maken. We husselden studenten van verschillende disciplines en opleidingen door elkaar, inclusief business-studenten voor een gezonde commerciële blik.

De foto die als uitgangspunt diende, is door de vier teams heel verschillend geïnterpreteerd. De een maakte letterlijk een vliegtuiggame, terwijl een andere het plaatje interpreteerde als ‘vrijheid’. Aan het einde van de week beoordeelde een jury de game Twin Fin van team Vlieg-Tuig als beste geslaagd.De studenten, afkomstig van o.a. de HKU, Grafisch Lyceum Rotterdam, Saxion Enschede, Fontys Eindhoven, HvA Amsterdam en de Universiteit Utrecht, werden gecoacht door veteranen uit de Nederlandse gamesindustrie. Ook gingen ze op excursie naar Guerrilla Games, het internationaal bekendste gamebedrijf van ons land.

Impressie

Voor een impressie van deze inspirerende week, foto’s, links naar blogs en speelbare versies, bezoek je het Facebook-event.
Wij bedanken alle deelnemers, sprekers en iedereen die heeft meegeholpen deze Summer Game Dev 2013 tot een succes te maken! En natuurlijk Codum voor het beschikbaar stellen van A-Lab in Amsterdam-Noord als locatie.

X