Met drie verzilverde nominaties is Abbey Games de grote winnaar van de Dutch Game Awards, op dinsdagavond 19 november uitgereikt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De jonge studio is afkomstig uit Dutch Game Garden en won in de categorieën Best PC/Console Game en Best Entertainment Game Design. Vakgenoten beloonden het werk van Abbey Games door hen de Control Industry Award toe te kennen.
Abbey Games won de prijzen voor zijn debuutgame Reus, wereldwijd een groot kritisch en commercieel succes. Het team bestaat vrijwel helemaal uit voormalige studenten die na hun studie een gamebedrijf hebben opgericht.Ook Claynote mocht een award komen ophalen op het podium. Eigenaar Rik Nieuwdorp was genomineerd in de categorie Best Music and Audio Design voor zijn werk aan de game Nott won’t Sleep. Claynote komt eveneens uit Dutch Game Garden.
Een derde winnaar uit het DGG-gebouw was Vlambeer, bestaande uit Jan Willem Nijman en Rami Ismail. Zij ontvingen de Best Mobile Game-award voor hun iPad-hit Ridiculous Fishing.

Applied games, studenten en technische achievements

Voor het studententeam Vogelsap, makers van The Flock, was het feest toen ze de award voor Best Student Game wonnen. Deze studenten zijn afkomstig van de HKU. Hetzelfde geldt voor Ostrich Banditos, winnaars van de awards voor Best Browser Game en Best Art Direction met de game Westerado.
Grendel Games uit Leeuwarden won twee awards: Best Serious Game en Best Applied Game Design voor hun revolutionaire titel Underground. Dit is een game die artsen traint in het voeren van laparoscopische operaties.
De prijs voor Best Co-Production ging naar het Amsterdamse Little Chicken, die de iPad-game Aviation Empire maakten in samenwerking met luchtvaartmaatschappij KLM. Een andere winnaar uit Amsterdam was Vanguard Games, die de award voor Best Technical Achievement mee naar huis nam voor HALO: Spartan Assault.
Dutch Game Garden feliciteert alle winnaars! Een korte impressie van de avond is te zien bij de NOS.

Volledige lijst winnaars

Best PC/Console Game
Reus – Abbey Games
Best Mobile Game
Ridiculous Fishing – Vlambeer
Best Browser Game
Westerado – Ostrich Banditos
Best Student Game
The Flock – Vogelsap
Best Art Direction
Westerado – Ostrich Banditos
Best Entertainment Game Design
Reus – Abbey Games
Best Music & Audio Design
Nott Won’t Sleep – Claynote (i.s.m. Monobanda, Developlay)
Best Serious Game
Underground – Grendel Games
Best Applied Game Design
Underground – Grendel Games
Best Co-Production
Aviation Empire – Little Chicken / KLM
Best Technical Achievement
HALO: Spartan Assault – Vanguard Games
Control Industry Award 2013 (toegekend door vakgenoten)
Reus – Abbey Games

X