Vlambeer, Abbey Games, Digital Dreams, Game Oven en meer bedrijven uit Dutch Game Garden zijn van 17 tot en met 21 maart te vinden op de Game Developers Conference in San Francisco. Op deze belangrijkste beurs voor gamemakers brengen zij hun werk wereldwijd onder de aandacht.

De Game Developers Conference is een jaarlijks terugkerende conferentie in de Amerikaanse stad San Francisco. Makers uit de hele wereld treffen elkaar hier, net als uitgevers, financiers, zakelijke en creatieve partners. Voor ontwikkelaars bestaat de GDC uit een week lang intensief contact met vakgenoten en een uitgelezen kans hun game aan een breed publiek van professionals te tonen.Hieronder een overzicht van de gamebedrijven uit Dutch Game Garden die naar San Francisco vertrekken, tussen haakjes daarachter de game(s) die ze met name promoten op de beurs. De meesten zitten in het incubationprogramma en zijn op eigen gelegenheid aanwezig.
Abbey Games (Reus en Renowned Explorers)
Game Oven (Bounden)
Vlambeer (LUFTRAUSERS en Nuclear Throne)
Digital Dreams (Metrico)
Ragesquid (Action Henk)
Self Made Miracle (Penarium)
Monogon (Aril)

Sprekers

Overigens zijn Game Oven en Digital Dreams tijdens GDC aanwezig bij de Experimental Gameplay Workshop. Bas Zalmstra van Abbey Games spreekt over de totstandkoming van hun debuutgame Reus en Vlambeer over hun nieuwe game Nuclear Throne.

Independent Games Festival

Gelijktijdig met de GDC vindt ook het Independent Games Festival (IGF) plaats. Voor de studentencompetitie hiervan zijn drie makers genomineerd die een Nederlandse opleiding volgen: de Iraanse Mahdi Bahrami, student aan de NHTV in Breda die de abstracte puzzelgame Engare maakte, Ostrich Banditos (HKU-studententeam) met Dutch Game Award-winnaar Westerado en Philipp Beau uit Duitsland, die via zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam meewerkte aan Symmetrain. (via)

Meer informatie

http://www.gdconf.com/
http://www.igf.com/

X