Het StartUp Weekend Utrecht leverde ook dit jaar weer veelbelovende startups en aspirant-bedrijven op. Bijna honderd deelnemers hielpen mee met het uitwerken van twaalf pitches voor innovatieve nieuwe producten of diensten.

Het idee Money Maker Deluxe van Paul Brinkkemper en zijn team won de Dutch Game Garden Award voor beste game startup. Dat betekent dat dit team coaching krijgt bij het verder uitwerken van het concept, en gratis tickets voor de masterclasses die Dutch Game Garden tijdens Game in the city organiseert (23 november 2012). Money Maker Deluxe is een game waarin de oorsprong van de huidige financiële crisis wordt uitgelegd. De speler neemt de rol van bank op zich en leert spelenderwijs over abstracte begrippen als staatsobligaties en fractioneel reserve-bankieren. Je kunt een prototype van de game spelen op INDIGO on the Road tijdens Game in the City.
De startup met de meeste potentie was Greengame, dat door middel van gamification het energieverbruik van consumenten wil verminderen. Lees een verslag van het StartUp Weekend hier en hier.

Duurzaamheid

Tijdens een Startup Weekend vormen deelnemers teams die hun ideeën binnen drie dagen uitwerken tot een startup (een nieuw op te richten bedrijf). Het weekend in Utrecht maakte deel uit van een globaal programma waar 66 steden aan meededen, waaronder Parijs, Los Angeles, Kaapstad en Tokio. Dit jaar lag de nadruk sterk op duurzame ideeën.
Zie voor meer info de website van StartUp Weekend Utrecht.

X