Dutch Game Garden presenteert op 25 en 26 september tijdens INDIGO een recordaantal van 32 nieuwe games uit Nederland. Tussen deze titels zitten onder andere RIVE – de nieuwe game van Two Tribes, Swords & Soldiers 2 door Ronimo Games en Renowned Explorers van Abbey Games. Ook nieuwkomers zijn van de partij, zoals Penarium van Self Made Miracle en Action Henk van RageSquid.

INDIGO is helemaal gratis. De makers zijn ook persoonlijk aanwezig voor uitleg, tips, achtergrondinformatie of gewoon een praatje. De locatie is nieuw, namelijk het onlangs geopende TivoliVredenburg aan de Vredenburgkade 11 in het centrum van Utrecht. Deze plek is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF) dat in hetzelfde gebouw plaats vindt.

Net even anders

Het is de vijfde keer is dat we INDIGO organiseren, en we hebben ons best gedaan een aantal games te vinden die net even anders zijn. Een voorbeeld is Tile Drifter, dat je speelt door een hoofdkussen als controller te gebruiken. Ook kunnen bezoekers een gloednieuwe versie van de virtual reality-helm Oculus Rift uitproberen en zijn er verschillende narratieve games die de grens tussen film en games doen vervagen. Verder zijn er actie-, adventure-, puzzel-, strategie en platformspellen, evenals hectische multiplayergames die je met z’n tweeën, drieën of vieren speelt.

Zelf ervaren

INDIGO is vrij toegankelijk op donderdag 25 september van 12 tot 17 uur en op vrijdag 26 september van 12 tot 22 uur. Locatie is TivoliVredenburg in Utrecht, zaal Cloud 9.
X