De ruim 700 deelnemers aan de Nederlandse editie van de Global Game Jam hebben samen voor meer dan 120 nieuwe games gezorgd. Afgelopen weekend kwamen de jammers op vijf locaties in het land bij elkaar om in slechts 48 uur games te maken. Het was de zevende keer dat de Global Game Jam plaatsvond.
Enkele opvallende games die tijdens de jam zijn gemaakt zijn Paradox in Paradise uit Amsterdam en Super Turbo Action Rainbows uit Hilversum. In Leeuwarden werd After all it’s just Sheep verkozen tot beste game en in Enschede viel Mayhem Majestatis op met een strakke artstyle en intense gameplay waarbij je als spelers moet samenwerken om verder te komen. In Breda was Human Parade winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs.Thema van de jam was de raadselachtige zin ‘What do we do now?’ dat door de deelnemers op tientallen verschillende manieren is geïnterpreteerd. Benieuwd naar de resultaten? Alle games die in Nederland zijn gemaakt kun je spelen via globalgamejam.nl. De foto’s zijn te bekijken via ons FlickR-kanaal.

Tienduizenden deelnemers wereldwijd

De Global Game Jam (GGJ) is een jaarlijks terugkerend evenement dat over de hele wereld op hetzelfde moment plaats vindt. Wereldwijd zijn 5443 games gemaakt door bijna 29.000 deelnemers op 518 locaties in 78 verschillende landen. Wie even rekent weet dus dat de Nederlandse jammers goed waren voor 2,3 procent van het totaal aantal gemaakte games.
Naast de vijf onderwijsinstellingen die in Nederland samen met Dutch Game Garden de Global Game Jam organiseren (HKU, HvA, Saxion, NHTV en NHL) vonden op verschillende plekken in het land kleinere jams plaats op eigen gelegenheid, zoals in Eindhoven bij Righteous Games.
Dutch Game Garden is mede-organisator van de Global Game Jam omdat het voor kennisuitwisseling zorgt tussen studenten en bedrijven en contacten tussen gamestudio’s en toekomstig personeel bevordert. Ook leidt de jam tot nieuwe games en gamebedrijven.

X