De Global Game Jam in Nederland heeft zijn record van vorig jaar ruimschoots verbroken. Meer dan 600 gameontwikkelaars, studenten en andere professionals hebben zich ingeschreven voor de jam die van 24 t/m 26 januari plaats vindt op vijf locaties in het land. De eerste 400 deelnemers hadden zich binnen een week ingeschreven. Daarmee is de groeiende populariteit van het evenement aangetoond.

Bij de Global Game Jam (GGJ) proberen deelnemers in teams binnen 48 uur zo compleet mogelijke games te bouwen, die iedereen na afloop mag spelen. De GGJ trekt programmeurs, illustratoren, animatoren, componisten en producers aan. De beste resultaten van het weekend krijgen op 25 februari in het Amsterdamse Pakhuis De Zwijger een podium tijdens de live talkshow Control Gamelab.

Creatieve uitdaging

De GGJ is vooral een informele manier om je eigen vaardigheden te testen, nieuwe vrienden te maken en jezelf creatief uit te dagen. Voor een aantal gaat het verder dan dat: meerdere games die tijdens de  jam zijn gemaakt, worden doorontwikkeld en krijgen zelfs een commerciële release. Ook blijven teams die zijn ontstaan tijdens de Global Game Jam geregeld bij elkaar om samen verder te gaan met games maken.

Locaties

Net als voorgaande jaren kunnen deelnemers aan de GGJ in Nederland terecht op vijf locaties. Dit zijn de Hogeschool van Amsterdam, Saxion Hogeschool Enschede, NHL Leeuwarden (locatie: Blokhuispoort), HKU in Hilversum en de NHTV in Breda. Dutch Game Garden organiseert de Global Game Jam in Nederland  in samenwerking met deze onderwijsinstellingen. Wereldwijd zijn er honderden jamlocaties met duizenden deelnemers, allemaal gerund door een lokale organisatie. Nederland behoort tot de landen met het hoogste aantal deelnemers.

Meer informatie

Meer info vind je op de website van de Global Game Jam NL of de Facebook-pagina. Voor meer informatie over de Global Game Jam wereldwijd, kijk je hier.

X