De Global Game Jam NL heeft dit jaar een recordaantal deelnemers. Meer dan 950 game-ontwikkelaars, studenten en andere geïnteresseerden hebben zich ingeschreven voor de jam die van 29 t/m 31 januari 2016 plaatsvindt op acht locaties in Nederland.

Bij de Global Game Jam (GGJ) proberen deelnemers in teams binnen 48 uur zo compleet mogelijke games te bouwen, die iedereen na afloop gratis kan downloaden en spelen. Programmeurs, ontwerpers, illustratoren, animatoren, componisten en producers doen mee aan het grootschalige evenement. De GGJ draait om skills oefenen, nieuwe mensen leren kennen en vooral veel experimenteren. Sommige games worden na de jam doorontwikkeld en krijgen uiteindelijk een commerciële release. Op de website van de Dutch Games Association staan artikelen over de bedrijven die ontstonden uit de Global Game Jam.

Locaties

De Global Game Jam is in Nederland al jaren een populair evenement onder gameprofessionals en studenten. Al in de eerste week hadden 500 mensen zich ingeschreven voor de 2016-editie. De GGJNL-organisatie bestaat dit jaar uit maar liefst acht locaties in heel Nederland: de Hogeschool van Amsterdam, de NHTV Breda, de Saxion Hogeschool in Enschede, de HKU in Hilversum, Pillo Games in Eindhoven, The Big Building in Groningen, de NHL in Leeuwarden en Warp Zone (Vondelbunker) in Amsterdam.
Dutch Game Garden organiseert in samenwerking met deze onderwijsinstellingen en bedrijven de Global Game Jam NL. Wereldwijd zijn er honderden jamlocaties met duizenden deelnemers, allemaal opgezet door een lokale organisatie. Nederland behoort tot de landen met het hoogste aantal deelnemers.

Meer Informatie

Meer info vind je op de website van de Global Game Jam NL en de presskit. Meer informatie over de Global Game Jam wereldwijd is hier te vinden. De organisatie en deelnemers tweeten tijdens het weekend via de hashtags #ggjnl (Nederland) en #ggj16 (wereldwijd).

X