Patiënt Veiligheid

Ziekenhuizen krijgen met steeds meer eisen te maken op het gebied van patiëntveiligheid. Patiëntveiligheid gaat om het zo veel mogelijk voorkomen van onbedoelde, vermijdbare schade aan patiënten in het ziekenhuis. Schade die bijvoorbeeld optreedt door gebrekkige communicatie, onervarenheid met bepaalde situaties in het ziekenhuis of stress in de operatiekamer.

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, Dutch Game Garden, TNO en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht (TFI) werken samen om door middel van serious gaming zowel teamwork als individuele vaardigheden van artsen en ander zorgpersoneel te trainen, en op die manier patiëntveiligheid te verbeteren.

Dutch Game Garden benaderde vier professionele gamebedrijven met de vraag of zij concepten wilden ontwikkelen waarin deze zaken aan de orde komen. Daarvoor hebben we het ‘bootcamp’ bedacht, een week lange intensieve ontwerpsessie op een externe locatie.

Ieder bedrijf heeft zich voor aanvang grondig ingelezen en kreeg tijdens het bootcamp advies van medici. Verder hebben ze alle vier veel ervaring met toegepaste games voor een specifiek publiek. De bedrijven kregen ondersteuning van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogeschool Eindhoven.

Informatie
Partners
Dutch Game Garden, TFI,
TNO, AMC
Meer informatie
Item NOS op 3
Online verslag
Fotopagina
X