De Europese Commissie heeft in het kader van het Creative Europe – MEDIA-subprogramma voor de tweede keer een subsidie-oproep gepubliceerd ter ondersteuning van Europese commerciële videogame-projecten die bestemd zijn voor de Europese en internationale markt. De subsidie is bedoeld voor Europese ontwikkelaars van videogames en dient ter bevordering van de Europese concurrentiepositie ten op zichte van de rest van de wereld, op het gebied van videogames.
Vanuit dit Europese subsidieprogramma kan een bijdrage  worden aangevraagd tussen de € 10.000,- en € 150.000,- euro voor concept- en projectontwikkeling van een videogame bedoeld voor commerciële distributie. In aanmerking komen de ontwikkelingskosten tot het punt waarop er een speelbaar spelconcept is. Voor deze specifieke oproep (call 06-/2015) is in totaal € 2,5 miljoen beschikbaar.

Deadline

26 maart 2015 (12 uur ’s middags)

Type projecten

Het type projecten dat in aanmerking komt zijn digitale videogames, ongeacht het platform of verwachte distributiemethode. In alle gevallen moet het spel bestemd zijn voor commerciële exploitatie. Het project moet substantieel interactief zijn en een narratieve component hebben. Door de verplichting van de narratieve component zijn o.a. hierna genoemde gamegenres helaas uitgesloten: puzzle games, memory games, sports games, racing games, running games, rhythm/singing/dancing games, social games, quiz games en party games.

Trackrecord

Een belangrijke voorwaarde is dat de aanvrager/producent langer dan 12 maanden geregistreerd staat en al eerder een videogame heeft geproduceerd, die commercieel gedistribueerd werd gedurende twee kalenderjaren voorafgaand aan de publicatie van de oproep (voor de oproep 06-2015 is dat het kalenderjaar 2013).

Meer informatie

Voor de volledige oproep, uitgebreide informatie en voorwaarden, zie http://mediadesknederland.eu/nl/x/60/steun-voor-video-games

Aanvraag indienen?

Ben je van plan een aanvraag in te dienen voor je project? Neem dan gerust contact op met Bram Kranendonk van Creative Europe Desk NL  voor meer informatie en advies b.kranendonk@creativeeuropedesk.nl.

X