Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) lanceert op 24 september 2018 in samenwerking met de Topsector Life Sciences & Health (LSH) een call gericht op de ontwikkeling van serious games. Deze games zijn gericht om mensen met ziekten of aandoeningen te helpen met het maken van keuzes. 

Personen met een of meerdere ziekten of aandoeningen staan – bewust en onbewust – de hele dag voor keuzes die ze moeten maken door hun toestand. Per dag en per situatie verschillen deze keuzes, afhankelijk van persoonlijke – en omgevingsfactoren. De beslissingen nemen zij vaak zelf of met hulp van hun (mantel)zorgers of zorgverleners. De te ontwikkelen serious games moeten de patiënten gaan helpen bewuste keuzes te maken en zo de regie over hun eigen leven te nemen.
Met het Small Business Innovation Research (SBIR)-instrument worden innovatieve gamebedrijven uitgedaagd om met vernieuwende ideeën te komen die ondersteuning bieden in het dagelijks functioneren van burgers.

Budget

Het ministerie van EZK stelt voor fase 1 van deze SBIR in totaal een budget van maximaal € 240.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximumbedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) bedraagt € 30.000 (inclusief btw).
Het aantal te honoreren projecten voor fase 1 is afhankelijk van de prijs en de kwaliteit van de best beoordeelde offertes in deze fase. Alleen de projecten die met excellent resultaat het haalbaarheidsonderzoek hebben afgerond kunnen een uitnodiging ontvangen om voor fase 2 een aanbod te doen.

Het budget voor fase 2 en het maximum per project wordt bekend gemaakt aan de opdrachtnemers van fase 1.
Het precieze aantal te honoreren projecten voor fase 1 en fase 2 hangt af van de prijs van de best beoordeelde offertes voor fase 1 en 2. Meer info over de procedure staat hier.

Deadline

Partijen kunnen indienen tot 13:00 uur op 14 november 2018. Check de RVO-website voor de procedure.

SBIR Informatiebijeenkomst 18 oktober

De volledige oproeptekst hier te downloaden. Zie de RVO website voor meer informatie over de procedure en benodigde formulieren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor de informatiesessie op donderdag 18 oktober via deze link.

 

X