Op vrijdag 26 september organiseert het Nederlands Film Festival (NFF) in samenwerking met Dutch Game Garden (DGG) en het Dutch Directors Guild (DDG) een dag over de crossovers tussen de film- en de gamesector. Er vinden diverse paneldiscussies plaats in de Pandora zaal van TivoliVredenburg waarin het belang van film voor de gamesector (o.a. in storytelling en financiering) en vice versa wordt onderzocht.

Onderdeel van het programma is een pitch door vijf teams bestaande uit in ieder geval een game-ontwerper en een filmmaker/scenarist. Het winnende team ontvangt voor de verdere uitwerking van het projectplan een stimuleringsprijs een stimuleringsprijs van € 5000,- uit de non-fictie transmedia regeling van het Nederlands Filmfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds. Op http://www.mediafonds.nl/transmedia is meer informatie over deze regeling te vinden.

Bekendmaking

Inschrijving voor de pitch staat open in de periode van 1 juli 2014 tot 14 juli 2014. In samenspraak met DDG en DGG wordt uiterlijk 29 juli bekend gemaakt welke vijf voorstellen geselecteerd zijn. Je team hoeft overigens nog niet compleet te zijn bij inschrijving. Op donderdag 28 augustus is er een bijeenkomst in Utrecht waar de teams ondersteuning krijgen bij het vormgeven van hun idee voor een non-fictie transmediaal project waarin game- en filmelementen samenkomen. Daarna gaan de teams zelf aan de slag voor de pitch presentatie op het NFF.

Tijdens het NFF krijgen de vijf teams op vrijdag 26 september in de middag elk vier minuten de tijd om hun idee te pitchen. Per project wordt door een deskundig panel feedback gegeven. ’s Avonds om 19.45 uur wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, neem dan contact op met Syb Groeneveld via Syb@filmfestival.nl

Aanmelden

Aanmelden kan door uiterlijk 14 juli je idee in een PDF bestand van maximaal 7 MB en maximaal 5 pagina’s op te sturen aan Syb@filmfestival.nl  Het bestand moet minimaal de volgende onderdelen bevatten:
–       Samenvatting van het idee;
–       De motivatie;
–       Relatie game en film binnen het project;
–       Contact details;
–       Korte CV betrokken personen/partijen.
X