NHTV-Breda University of Applied Sciences opent op 3 maart samen met Dutch Game Garden een creatieve broedplaats voor start-ups in de gamesindustrie in Breda. Het is de derde game-incubator in Nederland die onder de vlag van Dutch Game Garden opereert en de eerste in het zuiden van Nederland. Bert Pauli, gedeputeerde Economische zaken en Bestuur van de provincie Noord-Brabant, opent de nieuwe locatie aan de Archimedesstraat 17 samen met Bob Bergkamp, waarnemend burgemeester en wethouder Economie van de gemeente Breda.

NHTV biedt sinds september 2006 met de opleiding International Game Architecture and Design een bijzonder goed aangeschreven studieprogramma op het gebied van game development (Bron: Keuzegids). “Afstudeerders vinden hun weg naar de binnen- en buitenlandse gamesindustrie,” zegt voormalig faculteitsdirecteur Frank Peters die bij DGG Breda de rol van directeur gaat vervullen. “De Bredase economie merkt hier door het gebrek aan lokale bedrijvigheid echter nog weinig van. Tegelijk bestaat onder afstudeerders veel belangstelling voor het opzetten van een eigen bedrijf. Door samen te werken met een ervaren partij willen we de vestiging van jonge gamestudio’s afkomstig van de NHTV helpen ontwikkelen.”

Succesformule krijgt navolging

Breda sluit zich aan bij de succesformule van Dutch Game Garden (DGG), die op de bestaande locaties in Utrecht en Hilversum een kraamkamer is van nieuw Nederlands game-talent. “Het positieve resultaat van Dutch Game Garden in Utrecht en omgeving is voor een groot deel te danken aan de krachtige samenwerking tussen lokale bedrijven, kennisinstellingen en overheden”, zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde economische zaken van de provincie Utrecht. “Het is goed te zien dat die succesformule ook elders in het land navolging krijgt.”
Jeroen Kreijkamp, wethouder Economie van de gemeente Utrecht, is eveneens trots dat de ‘Utrechtse methode’ landelijk wordt uitgerold. “Dutch Game Garden heeft laten zien dat investeren in creatieve en innovatieve bedrijven loont. Qua werkgelegenheid, maar ook vanwege de kansen om duurzame verbintenissen te leggen tussen gamebedrijven en aanpalende industrie.” De gemeente Breda steunt de komst van DGG naar de stad dan ook van harte. Kreijkamp’s Bredase ambtgenoot Bob Bergkamp, namens het College van B & W: “Door middel van deze incubator wil Breda verdere invulling geven aan haar ambitie om dé stad van beeldcultuur te worden”.

Aantrekkelijk geprijsde kantoorruimtes

De vestiging in Breda heeft zestig werkplekken. Studenten en afstudeerders van de NHTV kunnen er tegen aantrekkelijke prijzen kantoorruimtes huren, studentondernemers mogen een aantal maanden gratis gebruik maken van flexplekken, er zijn vergader- en presentatieruimtes en netwerkevenementen. In samenwerking met Starterslift en de hoofdlocatie van DGG in Utrecht is een trainings- en coachingsprogramma in de maak. Door de activiteiten van de partners te bundelen en gericht in te zetten ontstaat een meerwaarde voor alle betrokkenen. De Bredase vestiging is centraal gelegen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het NS-station.
De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in Dutch Game Garden Breda:
  • Atlantis Games, de in juni 2014 door NHTV opgerichte studio voor applied games;
  • Through Games, winnaar van de Global Game Jam Nederland 2014 met een ontwikkellicentie van het spel FRU voor XBox One;
  • SassyBot Studio, bekend van 3FM Serious Request games en Fragments of Him
  • SplitPolygon, een gamestudio die revolutionaire technologieën inzet bij het uitbouwen van hun game Interstellar Rift.

Aanmelden

Zelf aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar breda@dutchgamegarden.nl met daarin je naam en organisatie. Voor route en parkeren zie http://tinyurl.com/m46kvjg

X