Post Image

De vijfde editie van Games for Health Europe was weer een enorm succes. Meer dan 80 internationale presentators zijn samen gekomen in de Jaarbeurs om samen met het publiek het belang van implementation van games voor zorg te bespreken.

Het UMC Utrecht heeft de taak op zich genomen om veelbelovende projecten die gepresenteerd worden kans te geven om zo effectief en inzetbaar mogelijk te worden in de zorgindustrie. Zoals door Remco van Lunteren was gezegd: “Tijdens de conferentie gaan we op zoek naar kansrijke games ‘out there’. Valorisatie van kennis outside-in, waarbij wij ons verbinden met goede kant-en-klare ideeën van buiten en daar onze kennis en netwerk tegenaan zetten”.

Moodbot

In het aanloop naar Games for Health 2016 gaat de UMCU helpen met de validatie en bredere acceptatie van zes games. Moodbot is een van de zes geworden. De game stimuleert communicatie tussen psychiatrische patiënten en gezondheidszorgmedewerkers en blijft groeien onder leiding van HKU-docent Willem-Jan Renger. In 2012 was hij voor het eerst met Moodbot bij de Games for Health-conferentie, het jaar waar het spel ook de iZovator Award heeft gewonnen.

Wij kijken uit naar het verdere groei en gebruik van Moodbot binnen de zorgindustrie.

Lees hier verder over het Game Changer-initiatief.

X