Nott Won’t Sleep is een verhalend spel voor peuters en kleuters, dat gaat over slaaprituelen. Gemaakt door Monobanda, gevestigd in het gebouw van Dutch Game Garden in Utrecht.

Voor Nott won’t Sleep heeft Monobanda samengewerkt met een verrassend multidisciplinair team. In samenwerking met de bekende schrijfster Renate Dorrestijn, het Trimbos Institiuut en met experts op het gebied van psychologie, wetenschappelijk onderzoek en spelontwikkeling is een spel gemaakt dat een verantwoordelijke, veilige spelervaring geeft voor jonge kinderen.

Opzet van de game

In Nott won’t Sleep helpen kleuters de kleine Nott voorbereiden om naar bed te gaan in drie verschillende scenes die elk om een ander aspect van het bedritueel draaien. Het spel biedt sprookjesachtige, rustige beelden en animaties, muziek om heerlijk bij weg te dommelen en gameplay waarin verschillende onderdelen van het bedritueel naar voren komen — kortom, alles is zorgvuldig ontwikkeld om in het teken te staan van lekker slapen.

Nott Won’t Sleep is gemaakt in opdracht van Nederlandse publisher Developlay, die als doel heeft hoogwaardige, ondersteunende games voor kinderen uit te brengen. Muziek is door Claynote, eveneens gevestigd in Dutch Game Garden.

De game downloaden

Wil je de game zelf spelen? (of met je kinderen?) Je kunt ‘m downloaden in de App Store. Of kom ‘m zaterdag 28 september uitproberen tijdens INDIGO.

X