Letterprins, een leesgame waarmee jonge lezers spelenderwijs hun woordkennis en leesprestaties verbeteren, heeft de Alfabetiseringsprijs 2013 gewonnen. De game is in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen ontwikkeld door Monkeybizniz, een studio gevestigd in Dutch Game Garden.

Letterprins is een  app die kinderen spelenderwijs beter leert lezen. Het is een initiatief van twee ouders, Mirella Boot en Jan de Boer. Eén van hun kinderen had moeite met leren lezen. Ze kregen vanuit school extra leeropdrachten mee, zoals woordenrijtjes lezen. Ze legden contact met de Radboud Universiteit Nijmegen met de vraag ‘kan dit niet leuker?’

Samen beter leren lezen

Dit kan dus nu, dankzij Letterprins. Deze app is niet alleen geschikt voor kinderen met leesproblemen, maar ook voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Ook ouders die zelf slecht kunnen lezen, kunnen via de app samen met hun kinderen beter leren lezen.
In de game is kennis verwerkt uit diverse onderzoeken naar leren lezen, gedaan door taalkundigen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Monkeybizniz, gevestigd in Dutch Game Garden, tekende voor de ontwikkeling van de game.

Alfabetiseringsprijs

De Alfabetiseringsprijs is bedoeld om personen en organisaties die succesvol werken aan het vergroten van geletterdheid in Nederland in het zonnetje te zetten. De stichting organiseert de Nationale Alfabetiseringsprijzen in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De game zelf downloaden?

Letterprins is beschikbaar in de app store en via de website van Monkeybizniz.

X