Jan-Pieter van Seventer treedt per 1 juli aan als algemeen directeur van de Dutch Game Garden. Hij vervangt zakelijk directeur Viktor Wijnen-de Bont die per 1 juli aan de slag gaat als directeur van HKU Games en Interactie, één van de acht schools van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Viktor Wijnen-de Bont treedt tevens toe tot het bestuur van de Dutch Game Garden.

Gamesindustrie veteraan Jan Pieter van Seventer is sinds 2008 werkzaam bij de Dutch Game Garden als ‘Development Director’. Hij zal in de komende jaren de succesvolle formule van de Dutch Game Garden (start-up support, clusterhuisvesting en events), waar hij al jaren mede verantwoordelijk voor is, verder uitbouwen.Vertrekkend directeur Wijnen-de Bont stond sinds 2008 aan het roer bij de Dutch Game Garden. Onder zijn leiding groeide de Dutch Game Garden uit tot de hub van de Nederlandse gamesindustrie met vestigingen in Utrecht, Hilversum en Amsterdam.
Jeroen van Mastrigt-Ide, voorzitter van het bestuur van Dutch Game Garden: “Wij zijn Viktor zeer dankbaar voor zijn bevlogenheid, enorme inzet en daarmee bereikte resultaten. Mede dankzij de Dutch Game Garden is er in Nederland een bloeiende en internationaal zichtbare ecosfeer van gamebedrijvigheid ontstaan. Onder leiding van Viktor heeft de Dutch Game Garden bijgedragen aan het ontstaan en uitbouwen van tientallen bedrijven, een veelvoud aan succesvolle titels en de internationale zichtbaarheid van Dutch game design. Het bestuur is zeer verheugd dat Jan-Pieter van Seventer dit succes de komende jaren verder gaat uitbouwen.”
Doordat Viktor Wijnen-de Bont toetreedt tot het bestuur van de Dutch Game Garden wordt de natuurlijke band met het onderwijs als de kraamkamer van de Nederlandse gamesindustrie verder versterkt.

X