Dit weekend gingen Utrechtse studenten van ROC Midden Nederland, HKU, HU en UU samen met professionals van Tingly Games aan de slag om binnen 48 uur games te ontwikkelen rondom het thema ‘Lekker Slapen’. Deze Game Jam vond plaats in het kader van JamToday, een Europees netwerk gewijd aan applied game design. Team Restless Wrestlers is winnaar van zowel de publieksprijs als de juryprijs. Het team ontwikkelde een virtual reality-ervaring die de gebruiker helpt om tot rust te komen.

JamToday Utrecht koos voor het thema ‘Lekker slapen’ omdat veel jongeren met vermoeidheid en slaapproblemen kampen. Een game die door jongeren zelf is ontworpen en aansluit bij hun leefwereld kan bijdragen aan bewustwording en stimuleren van gezonder gedrag.

Na de opening van de Game Jam door wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid in Utrecht doken de teams met behulp van experts in alle aspecten rondom slaapproblematiek: wat gebeurt er als je continu te weinig slaapt? Welke behandelingen worden er toegepast? Wat kan je zelf doen? En niet te vergeten: welke apps en games bestaan er al?

Winnaars

De jury, bestaande uit Lisette Jongbloets (Jeugdarts Gemeente Utrecht), Jelle van der Weijde (Economic Board Utrecht), Marianne van der Horst (Gemeente Utrecht), Willem-Jan Renger (HKU), Eric Holtman (ROC Midden-Nederland), Patrick Post (Welzijn College ROC) en Lisa van Blokland (PAZIO), boog zich op zondagmiddag over de vijf interessante en uiteenlopende concepten die de teams in kort tijdsbestek hebben ontwikkeld.

Winnaar van zowel de publieksprijs als de juryprijs, Team Restless Wrestlers, ontwikkelde bijvoorbeeld een virtual reality-ervaring die de gebruiker helpt om tot rust te komen. De aanmoedigingsprijs ging naar Team Nightmare, dat bestaande spelconcepten omkeerde door spelers van hun spel juist te belonen als ze níet spelen (en dus ook niet op hun telefoon of tablet kijken wanneer ze eigenlijk moeten slapen).

Christel van Grinsven (Organisator, Dutch Game Garden): “De Game Jam van afgelopen weekend pakte een nieuw en uitdagend thema op waardoor de teams, juryleden en overige aanwezigen erg geïnspireerd werden. De samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen en experts op het gebied van gezondheid en game design heeft geleid tot mooie concepten.” De winnaars van de Game Jam mogen in Barcelona hun game presenteren voor een Europese JamToday Commissie.

Meer informatie

Meer weten over Jam Today vind je op de website.

Foto’s van het weekend vind je op de Dutch Game Garden Flickr Pagina.

Deze JamToday Gam Jam werd mogelijk gemaakt door de Economic Board Utrecht, Dutch Game Garden, Gemeente Utrecht, ROC Midden-Nederland, HKU en PAZIO.

X