iWhisper, een startup uit de stal van Monobanda, neemt Vooxl Ltd over. De twee jonge startups uit Utrecht bundelen hun krachten op het gebied van smartphone applicaties die voorzien in audio gidsen en belevenissen en gaan verder onder de naam iWhisper Ltd.

 Alternatief voor kaarten en dure apparatuur

Waar men vroeger gewapend met plattegronden, audioguides in formaatje ghettoblaster of levende gidsen een nieuwe stad of museum ging verkennen, kan dat nu veel gemakkelijker en leuker met behulp van een smartphone en de iWhisper app. Musea, gemeenten, festivals en bedrijven kunnen via hun eigen applicatie of de algemene iWhisper applicatie verschillende tours en belevenissen afgestemd op hun verschillende gebruikersgroepen aanbieden.

Wat iWhisper extra bijzonder maakt, is de inhouse ontwikkelde techniek waarbij audio automatisch op de juiste locatie wordt afgespeeld. De gebruikers starten de app, bergen hun smartphone op en kunnen gaan dwalen in verhalen en geluiden. Zo kan Amsterdam aan stadspromotie doen door stadswandelingen aan te bieden met een focus op architectuur, historie, poëzie of shopping. Het Afrika museum kan haar Afrikaanse dorpjes in de buitenruimte bijvoorbeeld voorzien van geluiden en verhalen uit het dagelijks leven van de bewoners en Paleis het Loo kan haar tuinen tot leven laten komen met verhalen van generaties Oranjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dankzij haar inhouse ontwikkelde architectuur kan iWhisper klant-specifieke applicaties aanbieden tegen een fractie van de kosten van de ontwikkeling van een doorsnee applicatie. Daarnaast maakt dit alle applicaties goed vindbaar in de Appstore en Google Play, een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle app.

Ambities voor de komende jaren

Sjoerd Wennekes, mede-oprichter van iWhisper en partner bij Monobanda is verheugd met de overname: “Met Vooxl halen we buitenlandse expertise en mogelijkheden binnen. Dit opent voor ons de deur om ook op korte termijn in het buitenland te groeien, daarnaast versterkt het onze kansen in de Nederlandse markt.”

Ook Wouter Kneepkens, oprichter van Vooxl ziet de potentie: “De technologie van iWhisper is geweldig. Samen kunnen we van een simpele audiotour bijvoorbeeld een reis door de tijd maken. Vooxl is in goede handen en klaar voor de toekomst!”

Zowel Wennekes als Kneepkens blijven als adviseurs betrokken bij iWhisper Ltd. De dagelijkse leiding komt in handen van Mirte Gosker (mede-oprichter Vooxl). Gosker over haar nieuwe rol: “De combinatie van iWhisper en Vooxl biedt enorme kansen om de Nederlandse, maar ook internationale markt van aansprekende audiotour apps te voorzien. Met iWhisper hebben we nu een hele sterke technologie in huis en zijn we klaar om deze uitdaging aan te gaan.”

iWhisper Ltd. wil in de zomer een investeringsronde doen om verdere groei van het bedrijf te ondersteunen en verwacht nog dit jaar winstgevend af te kunnen sluiten.

Website: http://www.iwhisper.nl/
Persinfo: http://iwhisper.pressdoc.com/

X