Een diverse groep van 99 jonge, ondernemende mensen verzamelde zich afgelopen weekeinde in Utrecht voor het Startup Weekend. Doel was om binnen 54 uur een aantal veelbelovende bedrijfsplannen uit te werken en te presenteren. Dat vereiste hard werken, weinig slaap, maar gelukkig ook veel nieuwe contacten en leerzame ervaringen opdoen op de beide locaties Conclusion en Seats2Meet.
De focus tijdens het weekend lag op games en interactieve media-concepten. De winnaar van de Dutch Game Garden-award (het beste spel-achtige concept) ging naar iSpeech, een smartphone app waarmee je op speelse wijze leert beter te spreken in het openbaar. Het verantwoordelijke team heeft hiermee 6 maanden gratis incubation bij Dutch Game Garden gewonnen. DGG was ÈÈn van de platinum sponsors van het weekend.De Utrecht Inc.-prijs en tevens publieksprijs ging naar GIGG, een programmaatje voor de smartphone waarbij je live-optredens in jouw buurt kunt vinden en recenseren.
Andere concepten betroffen o.a. platformen voor de periodieke release van kleine, nieuwe games, een tool waarmee je foto’s in tijdelijke tattoos kunt omzetten, een heuse self-motivational app die je helpt je omgeving schoon en leefbaar te houden en Lost in Time, dat al een bestaand concept is maar dit weekend weer verder is gegroeid.
Of ze nu hebben gewonnen of niet, voor de meeste deelnemers was het een zeer leerzame ervaring om na te denken over het daadwerkelijk uitvoeren en te gelde maken van innovatieve concepten. Een aantal van hen zal hun idee verder uit willen werken, voor anderen was het ‘gewoon’ een goede manier om hun ondernemerskwaliteiten uit te diepen.
SETUP Utrecht heeft gedurende het weekend verslagen gemaakt op Storify. Lees over vrijdag, zaterdag en zondag.
Enkele feitjes: in totaal hebben 40 personen hun idee op vrijdag gepitcht. Daar werden er 13 van uitgekozen. EÈn team haakte uiteindelijk af, dus bleven er 12 eindpresentaties over. Van alle deelnemers was 25% student, 20% designer, 30% business-gerelateerd en 25% (game)developer.

X