Verschillende games en projecten die eerder op een editie van INDIGO hebben gestaan, zijn genomineerd voor de Cinekid Nieuwe Media Award. Ook Monobanda is van de partij.
Room Racers van Lieven van Velthoven stond eerder op INDIGO 2011 en is door de jury verkozen uit 40 inzendingen om mee te dingen naar de award. Ook Adam’s Venture 2: Solomon’s Secret van Vertigo Games is genomineerd. Een vroege versie van deze titel stond op INDIGO 2010. Daarnaast is Monobanda uit het Dutch Game Garden incubation-programma genomineerd met hun zandbak 2.0 Mimicry. Voor als je het nog niet wist: INDIGO is Dutch Game Garden’s jaarlijkse showcase van talentvolle jonge gamedesigners uit Nederland.
Behalve de bovenstaande games en projecten zijn nog meer Nederlandse gamebouwers genomineerd, waaronder Little Chicken, IJsfontein en Two Tribes.De Cinekid Nieuwe Media Award wordt op 20 oktober uitgereikt tijdens het jaarlijkse Cinekid festival in Amsterdam. De winnaars ontvangen de Cinekidleeuw en de winnaar van de Cinekid Nieuwe Media Award ontvangt tevens een geldprijs van Ä 7.500. De vijfkoppige jury kijkt naast kwaliteit, vernieuwing op technisch en inhoudelijk gebied, gameplay en toegankelijkheid naar esthetische waarde, gebruiksgemak voor kinderen en educatieve waarde.
Bekijk de volledige lijst met genomineerden HIER.

X