Nederlandse gamedevelopers presenteren op 28 september hun nieuwste games aan het grote publiek in het stadhuis van Utrecht. Tijdens de vierde editie van de speelbare expositie INDIGO, dat aanhaakt bij het Nederlands Film Festival, staat innovatie centraal.

Zo kunnen spelers met behulp van een hypermoderne 3D-bril in de huid kruipen van een waaghals in een wingsuit, zodat ze zelf ervaren hoe het voelt om met grote snelheid langs bergen en dalen te scheren. Grendel Games uit Leeuwarden presenteert Underground, een game die artsen traint in het uitvoeren van buikholteoperaties,  maar die óók leuk is voor de gewone speler. Met Home Adventure System creëer je met een smartphone en alledaagse gebruiksvoorwerpen een avontuur in je eigen huis.
Ook voor de ‘hardcore’ gamer is er op INDIGO volop te ontdekken. De Utrechtse studio Digital Dreams presenteert Metrico voor de Playstation Vita en een team jonge talenten presenteert de spannende game The Flock, dat je met meerdere personen tegen elkaar kunt spelen. In totaal zijn 26 games speelbaar op INDIGO.

Makers zijn zelf aanwezig

Organisator Dutch Game Garden heeft het hele land afgespeurd op zoek naar de nieuwste, meest innovatieve en meest veelbelovende games. De makers zijn zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en geïnteresseerden te woord te staan. Zakelijk directeur van Dutch Game Garden Viktor Wijnen: “Dit is de kans voor developers, investeerders, talent maar ook het algemene publiek om in één klap kennis te maken met al het moois dat ons land te bieden heeft op het gebied van games.”
De tentoongestelde games zijn zeer divers. Gemaakt voor iPad, PC of spelconsoles, grote en kleine titels,  entertainmentgames en “toegepaste” serious games. Behalve games gemaakt door professionele studio’s zijn enkele projecten geselecteerd van ambitieuze en getalenteerde studenten van de verschillende game-opleidingen in ons land.
INDIGO is gratis toegankelijk op 28 september in het stadhuis van Utrecht aan de Korte Minrebroederstraat 2 in het centrum. Aanvang is 12:00 uur, sluiting om 18:00 uur (aanmelden is niet nodig).

Meer informatie

Alles over INDIGO, de locatie en de geselecteerde games vind je op: www.dutchgamegarden.nl/indigo
Bekijk INDIGO in onze agenda
INDIGO op de website van het Nederlands Film Festival: http://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/indigo-2013

X