Haute Technique, een innovatief bedrijf gevestigd in Dutch Game Garden, heeft samen met het Canadese Thalmic Labs een draadloze bediening voor podiumeffecten ontwikkeld voor DJ Armin van Buuren. Met behulp van de Myo-armband kan Van Buuren tijdens zijn shows lichteffecten, animaties en video’s besturen door middel van handgebaren. Thalmic Labs heeft de armband ontwikkeld, Haute Technique schreef de benodigde software.
De Myo-armband herkent en interpreteert de bewegingen van je hand en arm en kan deze vertalen naar computergegevens. De software van Haute Technique is speciaal voor Armin van Buuren geschreven en zorgt ervoor dat de bewegingen van de DJ worden vertaald in effecten op en rond het podium.

Testen op Ibiza

De armband en de software werden getest tijdens het vakantieseizoen op ‘feesteiland’ Ibiza waar Armin van Buuren jaarlijks optreedt. Ieder optreden leverde nieuwe data en input op, die Haute Technique bij het volgende optreden meteen kon implementeren.
Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video hier. Meer over de samenwerking tussen Haute Technique, Thalmic Labs en Armin van Buuren lees je op de website van Haute Technique.

X