Showcases

Growing Games wil minimaal 1 games-concept of bestaande game dusdanig (mede) doorontwikkelen, valideren en beschrijven, waardoor die internationaal gepromoot kan worden tijdens congressen, beurzen en handelsmissies als voorbeeld van de kwaliteit van Nederlandse zorggames. Onder alle consortiumpartners is de vraag uitgezet welke van hun projecten zich daar goed voor zou kunnen lenen. In het derde kwartaal van 2014 zal een keuze gemaakt worden.

De begrote kosten voor deze activiteit zijn vooral bedoeld voor het doen van noodzakelijk bijbehorend onderzoek, of het ontwikkelen van de businesscase om de game op te schalen naar toepassing in andere landen,  of het schrijven van een handleiding/bijsluiter. Voor dergelijke activiteiten is een bedrag vrijgemaakt voor een of meerdere consortiumpartners, hetgeen substantieel gematcht moet worden met eigen middelen.

Om een kansrijke game door te ontwikkelen tot een aansprekende internationale showcase is tevens budget gereserveerd voor de betrokken gamebedrijven. Ook is er aanvullend budget gereserveerd voor het ontwikkelen van promotiemateriaal.

Er wordt een tweede inventarisatieronde showcases gepland voor 2015, waarbij financiering gezocht zal worden buiten het huidige financiële kader van Growing Games. De financieringsvraag en consortiumvorming voor deze tweede ronde showcases ligt bij CLICKNL Games.

Informatie
Relevante links hier
Motek Medical en Virtual Play winnaars call Revalidate

Motek Medical en Virtual Play winnaars call Revalidate

Motek Medical i.s.m. Virtual Play zijn gekozen als winnaars van de Growing Games Cure & Care call Revalidate! De bedrijven pitchte een mobiele game waarbij een accelerometer op de arm wordt geplaatst. Marlies Schijven, chirurg bij het AMC, is initiatiefnemer voor...

Moodbot een van de Game Changers in de gezondheidszorg

Moodbot een van de Game Changers in de gezondheidszorg

De vijfde editie van Games for Health Europe was weer een enorm succes. Meer dan 80 internationale presentators zijn samen gekomen in de Jaarbeurs om samen met het publiek het belang van implementation van games voor zorg te bespreken. Het UMC Utrecht heeft de taak op...

Moodbot 2.0 van start

Moodbot 2.0 van start

Het consortium Moodbot van de GGZ-instellingen Altrecht, de Kijvelanden, Arkin en GGZ Centraal en het programma Growing Games slaan de handen ineen om het game-concept Moodbot van Altrecht en HKU gezamenlijk verder te brengen. Het primaire doel is dat alle...

Fourcelabs winnaar van de Techniekpact pitch

Fourcelabs winnaar van de Techniekpact pitch

De Utrechtse gamestudio Fourcelabs is de winnaar van de Techniekpact pilot. Vanuit het programma Growing Games was er een call uitgezet naar games die een focus hadden op techniek en wetenschap en doorontwikkeld konden worden. Fourcelabs pitchte met succes hun beproefde game Eeuw van het Medicijn.

X