Growing Games neemt een bijzondere plek in tijdens de komende editie van Games for Health Europe op 27 en 28 oktober in het Utrechtse provinciehuis. We zijn aanwezig met onder andere een speciaal programma, de presentatie van een showcasewinnaar en we presenteren een manifest aan aanwezige politici. Games for Health Europe is het jaarlijks terugkerende congres waar zorgverleners, wetenschappers en gameontwikkelaars de laatste innovaties op het gebied van applied games met elkaar uitwisselen. Het vindt voor de vierde keer plaats.

Growing Games streeft naar een beter ontwikkelde serious gamesindustrie in Nederland en dat dragen we uit op Games for Health Europe. Door diverse relevante onderwerpen aan te snijden proberen we zowel  gamebedrijven als zorginstanties bewust te maken van de ontwikkelingen binnen de serious gamesindustrie en te laten zien waar Nederland goed in is.

Een conferentie op het snijvlak van zorg en innovatie

Op 27 en 28 oktober strijkt de internationale voorhoede op het gebied van applied games in de gezondheidszorg neer in Nederland tijdens het congres Games for Health Europe in Utrecht. Gedurende twee dagen verzorgen zo’n 60 internationale keynote speakers lezingen en workshops voor 400 gasten van over de hele wereld waaronder universiteiten uit Japan en de VS. Ook worden 12 games gelanceerd en zijn er boekprimeurs van vooraanstaande wetenschappers, artsen en gameontwikkelaars.

Games for Health Europe is het jaarlijks terugkerende internationale congres waar zorgverleners, wetenschappers en game ontwikkelaars de laatste innovaties op het gebied van applied games met elkaar uitwisselen. Aan bod komen onder andere cognitieve en curatieve processen, kindergeneeskunde, gedragsveranderingen en therapietrouw. Maar ook juridische, financiële en zakelijke onderwerpen met betrekking tot applied games komen aan de orde waaronder funding en intellectueel eigendom.

Utrecht: internationaal toonaangevend

Games for Health Europe heeft voor Utrecht gekozen omdat deze regio internationaal toonaangevend is op het gebied van innovaties in de gezondheidszorg én gaming en zeer centraal ligt voor haar internationale gasten. De provincie Utrecht is toonaangevend op het gebied van (applied) games. Niet alleen zijn hier de belangrijkste gameopleidingen van Nederland (HKU, UU, HU) gevestigd, ook huisvest deze regio veel gamebedrijven. Zo biedt de Dutch Game Garden met vestigingen in onder andere Utrecht en Hilversum bedrijfshuisvesting aan meer dan vijftig gamebedrijven. Door samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen fungeert Utrecht als kraamkamer voor de gamesindustrie in Nederland.

Bekijk het Growing Games-programma

Voor het Growing Games-programma kun je hier terecht. Het gehele programma van Games for Health Europe vind je hier. Voor alle sprekers, hun bio’s en de onderwerpen waarover ze spreken, ga je naar de Games for Health website.

Tickets

Je kunt nog steeds kaarten kopen voor Games for Health Europe, maar let op: het gaat hard. Wees er dus snel bij en zorg dat je het speciale Growing Games-onderdeel niet mist.

Voor het hele programma kunt u hier terecht.

 

X