Growing Games presenteert de publicatie Groeimodellen voor applied gaming, een bundel van vier whitepapers gericht op zowel (startende) gamebedrijven als potentiële opdrachtgevers die ‘iets met een game willen doen’.

De white papers geven handvatten om met elkaar samen te werken, maar ook haarscherpe analyses van de kansen en belemmeringen om succesvol op te schalen als applied gamestudio en gamesector als geheel. Veel applied gamebedrijven werken nu met een zogenaamd work-for-hiremodel dat opschaling en verregaande specialisatie  – beide noodzakelijk voor groei van een sector –  in de weg zou staan.

Vier whitepapers, vier experts

Vanuit Growing Games hebben we vier experts gevraagd om hun visies te schetsen hoe de applied gamesector als geheel of als individueel gamebedrijf kan opschalen en specialiseren. Ook gamestudio’s die zich richten op de entertainmentmarkt zullen in deze bundel genoeg praktische tips vinden om door te kunnen groeien.

Jan de Boer (partner bij We Do Trust) pleit voor het aanbrengen van focus en extreme professionalisering van work-for-hire. Hans Bouwknegt (lector Hogeschool Utrecht) voegt daar noodzakelijke dataficering aan toe om games daadwerkelijk duurzaam bij te laten dragen aan oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken van opdrachtgevers en consumenten. Ook liggen er logische kansen om meer samen te werken met de traditionele uitgeverij-sector (expert Daan Reenen van Darwin Media), en het anders inrichten van IP-exploitatie (juristen Olivier Oosterbaan & Anouk Zoet van Leopold, Meijnen & Oosterbaan); niet als een abstract vergezicht, maar in het hier en nu.

Download de pdf hier.

X