Vredepoort is een game over conflictbemiddeling die scholieren in de klas met elkaar spelen. De kinderen proberen samen een vreedzame stad in de ruimte te bouwen en daarmee levens te redden. Het spel is gemaakt door Fourcelabs, een bedrijf dat is gevestigd in Dutch Game Garden.

“Het is 3013. Alle planeten zijn in oorlog. Je wordt naar Vredepoort gestuurd, de enige veilige plek in het heelal. Samen met andere ruimtewezens probeer je hier een vreedzame stad te bouwen en daarmee levens te redden. Samenwerken levert iedereen meer op. Tegelijkertijd heb je ook je eigen belang:je wilt vooral wezens van jouw eigen planeet redden. En ondertussen dreigt er ook nog gevaar van buitenaf. Boosaardige aanvallers willen Vredepoort vernietigen. De ruimtegranaten vliegen je om de oren.”Het bordspel Vredepoort richt zich op het bevorderen van democratisch burgerschap bij leerlingen in de leeftijd 10 t/m 14 jaar. Het leert hen conflicten op te lossen door te praten in plaats van te vechten. En loopt de spanning hoog op? Dan is er gelukkig bij elke ronde een bemiddelaar die alles in goede banen leidt.

Meer over Vredepoort

Vredepoort is geïnspireerd door de Vrede van Utrecht die in 1713 na een lange periode van onderhandelen werd getekend. Meer informatie over Fourcelabs, de makers van het spel, vind je in hun profiel op deze site.
Meer info op de site van de Vrede van Utrecht

Bestel het spel hier:

www.kwintessens.nl/vredepoort

X