may, 2014

27may15:0018:00Talk: Mike Dailly (YoYo Games, Lemmings, Grand Theft Auto)

Event Details

Er komt weer een bijzondere gast naar Dutch Game Garden: Mike Dailly, Head of Development bij YoYo Games. Dailly, afkomstig uit Dundee (Schotland), is een veteraan uit de gamesindustrie en heeft aan de wieg gestaan van hits als Lemmings en Grand Theft Auto. Tijdens zijn praatje bij ons kijkt hij terug op zijn loopbaan én vertelt hij over de mogelijkheden die YoYo Games\’ platform Game Maker biedt.

De middag begint om 15:00 uur. Mike en zijn collega Russell Kay (Medal of Honor, Myst, Lemmings) vertellen over YoYo Games, Game Maker en hun gedeelde verleden bij DMA Design waar ze aan de klassiekers Lemmings en GTA hebben gewerkt. Er is volop ruimte voor vragen en discussie. Na de talk is er tijd voor een drankje buiten het pand (dus op eigen kosten).

Achtergrond

Mike Dailly is hoofd ontwikkeling bij YoYo Games. Hier houdt hij toezicht op de ontwikkeling en evolutie van GameMaker Studio.
Hij is in het verleden o.a. hoofd onderzoek en ontwikkeling geweest bij Visual Science, waar hij zich gedurende twee jaar richtte op rendering technologieën en optimalisatie en een betaalbare in-house PlayStation development kit ontwikkelde. Ook schreef hij destijds de grafische engine voor F1 2001 van Electronic Arts voor de XBOX.
Mike begon zijn carrière in video games als mede-oprichter bij DMA Design (nu Rockstar North) waar hij bijna 10 jaar heeft gewerkt. Bekend uit deze tijd zijn hits als Lemmings en de eerste Grand Theft Auto. Ook werkte hij aan spellen als Uniracers op de SNES.

Wil je erbij zijn?

Tuurlijk wil je dat. Aanmelden is gratis en doe je hier. Tot 27 mei!

Meer informatie:

Bekijk hier de volledige bio\’s van Mike Dailly en Russel Kay.
Wil je je alvast inlezen in dit stukje game-geschiedenis? Dat kan hier.

Details:
Toegang gratis, aanmelden verplicht

Time

(Tuesday) 15:00 - 18:00

Location

Dutch Game Garden-gebouw, Neude 5, Utrecht

Organizer

Dutch Game Garden & Mike DaillyRomar Bucur

X