may, 2018

31may16:00Robotica voor cocktailparty’s

Event Details

Robots nemen in toenemende mate ons werk over, besturen straks onze auto’s en bezorgen onze pakketjes. Maar kunnen robots ook nieuwsgierig of creatief zijn? Hoe verhoud je je als kunstenaar en ontwerper tot zo’n ontwikkeling? Kom voor antwoorden op deze en andere vragen op donderdag 31 mei naar de lezing Robotica voor cocktailparty’s, om 16:00 in de Stijlkamer (H2.15) van HKU Utrechts Conservatorium.

‘Playful researchers’ Maarten Lamers en Peter van de Putten van de Media Technology-onderzoeksgroep van de Universiteit Leiden leggen uit wat robots van ons kunnen leren en andersom.

Ze kijken daarbij naar de interactie tussen robot en mens. Kunstmatige intelligentie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de robotica, en wordt steeds vaker ingezet om robots (menselijke) eigenschappen te geven. Maar wanneer je beter om je heen kijkt, blijkt dat er ook op veel andere manieren overeenkomsten tussen mens en robot te vinden zijn. Waar hebben we bijvoorbeeld hulpeloze robots voor nodig en wat zegt dat over onszelf?


Wat willen ze
 ermee?

Doel van deze lezing is om het onderwerp robotica te ‘demystificeren’. Verwacht een inspirerende lezing waar ze meerdere uitingsvormen van robotica bekijken. Ze sluiten af met een gesprek over de implicaties van robotisering voor de HKU.

Aan het einde van de lezing heb je genoeg inhoudelijke bagage om jezelf op een cocktailparty staande te houden in een gesprek over dit onderwerp. De cocktailparty’s-lezingen worden georganiseerd door het Expertisecentrum Creatieve Technologie met het doel je in korte tijd iets te leren over een complex (technologisch) onderwerp, begrijpelijk uitgelegd door inhoudelijke experts.


Meld je aan!

Aanmelden doe je via deze link.

Time

(Thursday) 16:00

Location

De Stijlkamer (H2.15), HKU Utrechts Conservatorium

Mariaplaats 28, 3511 LL Utrecht

X